Openluchtbijeenkomst Seattle live bekeken door 1.7 miljoen Pakistanen

De beweging Let Us Worship in Amerika beleefde deze week weer een bewogen week. Terwijl ze onder veel protest en tegenstand een openluchtbijeenkomst gehouden werd in Seattle – de stad die bezet wordt door linkse demonstranten – kwam er weer een enorme massa samen. Ook keken 1,7 miljoen Pakistanen live mee, vertelt leider Sean Feucht.

Hij is overweldigd, zegt hij. “1,7 miljoen Pakistanen zien hoe wij hier staan te ‘rommelen’ op straat. Alleen God kan dit allemaal bewerkstelligen. Ik moest dit jaar drie reizen naar Pakistan annuleren, vanwege corona, en nu brengt God ze hier.”

Hij roept op: “Bid om redding, wonderen, genezing en doorbraak in het Midden-Oosten.”

Tegenstand
Hoewel Let Us Worship een enorm bijzondere, zo niet historische, beweging van God ziet, gaat het ook gepaard met veel tegenstand. Zo sloten ambtenaren in Seattle het plaatselijke park waarin Let Us Worship zou samenkomen. Het zou te gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid, verklaarde men.

“Eerst sluit de regering kerken. Nu worden parken gesloten om te voorkomen dat we aanbidden. Tijd om in de kerk op te staan!”

Feucht noemde dat hypocriet. “Dit is voor de stad Seattle het toppunt van hypocrisie. Wel een ​​oogje dichtknijpen voor rellen, plunderingen en AntiFa, terwijl ze weigert christenen samen te laten komen in een openbaar park om te zingen en te aanbidden”, zei Feucht in een verklaring. “Eerst sluit de regering kerken. Nu worden parken gesloten om te voorkomen dat we aanbidden. Tijd om in de kerk op te staan!”

Feucht besloot het event te verplaatsen naar de straten, precies naast het park. Het heette nu ‘een aanbiddingsprotest’. Daar gebeurde uiteindelijk hele bijzondere dingen, waaronder politie-officieren die voor zich lieten bidden.

Franklin Graham
Zelfs sommige kerken met wie Feucht geassocieerd wordt, namen afstand van deze beweging. Desondanks is er ook enorm veel lof en enthousiasme vanuit veel leiders, bijvoorbeeld van Franklin Graham. Ze zien de zegen van God erop.

“Sean Feucht is een man die niet bang is om het vuur in te gaan.”

Hij zei op Facebook: “Sean Feucht is een man die niet bang is om het vuur in te gaan. Tot nu toe heeft hij in de afgelopen acht weken plaatselijke predikanten geholpen om 19 gebedsbijeenkomsten te houden in 19 steden.”

Wat er in Seattle gebeurde, gaf Graham ook gefronste wenkbrauwen. “Ik denk niet dat Seattle straten of gebieden heeft gesloten voor relschoppers, toch? Wat denken deze leiders? Ik waardeer Seans hart en zijn verdediging van ons recht om samen te komen en te aanbidden. God zegene hem!”

LOL. And Seattle governmental leaders tried to silence the church by barricading a park. They grossly underestimated the fire and determination of the body. Tonight was a moment we will never forget. We’ll tell our children’s children that we took a stand.The church gathered next to a bulldozer and thousands showed up. We can’t go back from here.#LetUsWorship

Posted by Sean Feucht on Monday, September 7, 2020

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen