10 discipelen leiden 11 mensen tot Jezus en starten discipelgroep

Afgelopen zaterdag werden we geleid om het roer om te gooien, beter gezegd: de netten aan de andere kant uit te gooien. In plaats van te gaan Schatzoeken, trainde Rogier Andes, van Mission Send uit Veenendaal ons in Jesus at the door, van Scot Macnamarra. Een eenvoudige, maar effectieve manier van evangelisatie, die niet alleen bekeerlingen, maar ook discipelen oplevert.

Tekst: Arie de Paauw
 


Aan aandacht ontbreekt het niet. Met 11 man waren we bij de training en met 10 gingen we de straat op, in 5 groepjes van 2, naar bijbels voorbeeld. Dit nieuwe stuk gereedschap gaat er vanuit dat mensen als appels zijn aan een boom. Je hoeft alleen de rijpe te zoeken en te plukken. Met 9 punten en een plaatje van Jezus die aan de deur staat en klopt, kom je erachter wie wel of niet rijp is en kun je ze al dan niet tot Jezus leiden. Hier volgen wat beschrijvingen van ‘appels’.


Team Hans en Hanneke. Bas, in scootmobiel, was aanvankelijk boos op God, drie kinderen verloren, vrouw dement in bejaarden tehuis. Maar na enige uitleg wie nu eigenlijk de boosdoener is, bleek hij rijp en wilde Jezus binnenlaten. Een jonge voetballer, Delano, die in Engeland speelt, bleek rijp. Even later zagen ze hem met een maat praten en hij gebaarde dat hij aan het vertellen was wat hij net gedaan had: Jezus binnenlaten. Evenals een Antilliaanse man met kind op de arm.

Team Jan en Dennis. Mirjam, een jonge vrouw van 20 opende de deur van haar hart. Een echtpaar waarvan de hond ziek was en de man terminaal hoorde het evangelie. Voor de hond werd gebeden, de man liep door, maar de vrouw, die al geloofde, bleef achter. Op afstand werd voor de man gebeden en zij vroeg de kaart, die we gebruikten mee. Ze gaat hiermee haar man tot Jezus leiden.

Team Johan en Isabel. Het levert niet altijd resultaat op, maar dan is er in ieder geval toch gezaaid en is de appel wellicht wat rijper geworden. 
Team Greta en Rogier. Een vrouw in een rolstoel en haar dochter Jennifer’s Jaraynie openden hun hart voor Jezus. Een Antiliaanse medegelovige werd bemoedigd 
Team Diana en Arie. Een Iranese man, al 25 jaar in Nederland bad niet meer, had het gehad met de Islam, maar wilde toch wel Jezus in zijn hart. We hebben nieuwe schoenen voor hem als hij dinsdag komt!


Een loodgieter, eigenlijk aan het werk met een storing, opende zijn hart. Ibrahim, een jonge tiener, was bereid om Jezus uit te nodigen. Patrick uit Kaapverdië zat op een bankje en werd een kind van God evenals Meruvin, met mooie dreadlocks, die we tegenkwamen.
Zomaar, in minder dan twee uur tijd was het elf keer feest in de hemel. A.s. dinsdag organiseren we een KOTEL, oftewel Koffie Of Thee En Lekkers, en de meesten hebben beloofd te zullen komen! Zo blijkt ook de appel oogst groot! Het dreamteam, excl. Isabel, die al op weg was naar haar kleinkinderen#krachtevangelisatie#j@d#st.Arbeiders in de Oogst

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen