11e president van Israël beëdigd

Isaac Hertzog werd afgelopen woensdag beëdigd als Israëls 11e president, aldus GOD TV. Hiermee treedt hij in de voetsporen van zijn vader Chaim Hertzog, die als 6e president van Israël werd beëdigd in 1983. Hij belooft ‘president voor iedereen’ te worden.

Tijdens zijn dankwoord zei Hertzog: “Mijn missie, het doel van mijn presidentschap, is om er alles aan te doen om de hoop weer op te bouwen. Ongefundeerde haat, polarisatie en verdeeldheid vragen een zeer hoge prijs … de zwaarste prijs is de erosie van onze nationale veerkracht.”

Terwijl de uitvoerende macht in Israël bij de premier berust en de rol van de president voornamelijk ceremonieel is, drong Hertzog er bij de regering op aan haar verplichtingen jegens de minderheden in de Israëlische samenleving na te leven. Hij riep op tot meer hulp bij de bestrijding van misdaad, maffia en geweld waarmee veel Arabische gemeenschappen te kampen hebben.

“Hertzog bezocht de westelijke muur, waar hij beloofde zich te wijden aan ‘eenheid onder ons volk en ware liefde voor israël”

Hertzog won meer stemmen voor het presidentschap dan enige andere kandidaat in de geschiedenis van de jonge natie. Hertzog, advocaat van beroep en meest recentelijk het hoofd van het Joods Agentschap, komt uit een familie in dienst van Israël. Zijn grootvader, Isaac Hertzog, was de eerste Asjkenazische opperrabbijn van Israël. Naast de dienst van zijn vader in de regering en in het leger, hebben zijn broer en een tante ook gediend in leidinggevende of invloedrijke rollen in de natie.

Voor de ceremonie woensdag bezocht Hertzog de Westelijke Muur, waar hij beloofde zich te wijden aan “eenheid onder ons volk en ware liefde voor Israël”. De presidentiële termijn in Israël is zeven jaar.

Lees het volledige artikel op GOD TV.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen