12 evangelisten op pad in Den Haag; zeven bijzondere ontmoetingen

12 evangelisten gingen gisteren op pad in Den Haag om te evangeliseren. Evangelist Ferry van der Marel deelt een aantal getuigenissen op zijn Facebook pagina. Zeven bijzondere ontmoetingen lichten we hier uit.

1. Iraans echtpaar
We ontmoetten een Iraans stel waarvan de man in een rolstoel zat. Het was wat lastig communiceren, maar ‘toevallig’ hadden we nog een evangelisatieboekje bij ons in het Farsi. De vrouw was erg blij en dankbaar dat ze het boekje in haar eigen taal kreeg. We konden nog wat met het stel delen en mochten voor de man bidden. Even later kwam de vrouw weer terug. Ze was zichtbaar geraakt en wilde heel graag met ons op de foto. Wat een bijzondere ontmoeting!

2. Hersenbloeding
Er kwam een man uit Curaçao aanrijden in zijn scootmobiel. Hij zei dat hij een hersenbloeding had gehad. We legden hem de handen op en spraken meerdere keren genezing uit in de Naam van Jezus. Daarna liep hij een stukje met ons mee om te kijken of hij zich beter voelde. Het ging moeizaam, maar toch voelde hij een verbetering. We deelden het goede nieuws met hem en gaven hem evangelisatiemateriaal mee.

Terwijl we voor deze man baden, stond een andere man op een afstandje te kijken. Hij vroeg wat we aan het doen waren. We vertelden het en vroegen of hij een nood had. De man was lichamelijk gezond, maar kende Jezus nog niet. We gaven hem een persoonlijk getuigenis over hoe Jezus ons gered heeft. Hij vond het erg bijzonder.

3. Gebed voor ontdekken waarheid
Een jongeman vertelde dat hij een aangeboren afwijking had in zijn vingers en tenen. Hoewel hij moslim was, vond hij het prima dat we voor hem baden. Hierna vertelden we hem het evangelie. Hij bleef bij zijn standpunt dat hij door goede werken in het reine kon komen met de Schepper van hemel en aarde. We stelden voor om te bidden dat God de waarheid zou laten zien en dat vond hij goed.

4. Johannes evangelie
Er kwamen veel moslims langsgelopen die onderweg waren naar de moskee. Met een aantal van hen kwamen we in gesprek. Een van hen nam, na een goed gesprek, een Johannes evangelie van ons aan.

5. Jehova’s getuige
De Heilige Geest legde het ons op ons hart om een aantal mensen te zegenen. Een vrouw vroeg of we haar konden helpen. Ze was Jehova’s getuige en had een hoop ellende meegemaakt in haar leven. Ze zat nu onder andere in geldnood. We mochten de vrouw zegenen met geld en hadden daarna een goed gesprek met haar. Ze nam dankbaar materiaal in ontvangst waaronder een Bijbel. Ze wilde graag dat we onze namen erin schreven. Verderop in het gesprek kwamen we tot de kern: geloof, bekering en doop. Er ontstond een hevige strijd in haar waarop ze wegvluchtte. God zal het verder uitwerken!

6. Diepe vrede
We kwamen een stel tegen dat we mochten zegenen. De vrouw verkocht de straatkrant. We kregen het op ons hart om samen met het stel kleren voor hun te gaan kopen. Ze waren zeer dankbaar. We konden veel met hen delen en mochten voor hen bidden. Ze vertelden dat ze in God geloofden, maar erkenden dat er dingen niet goed waren in hun leven. In het gesprek beleden ze hun zonden. De man ontving een diepe vrede in zijn hart!

7. Dwarslaesie
Aan het eind van de middag begon het hard te regenen. Samen met veel anderen schuilden we onder een afdak. Ook daar ontstonden mooie gesprekken. Een man vertelde een dwarslaesie te hebben. We mochten hem de handen opleggen en spraken leven en genezing uit in de machtige naam van Jezus Christus. Tijdens het gebed voelde de man wat met zijn lichaam gebeuren. God zal het verder uitwerken!

We hadden nog veel gesprekken, mochten nog veel evangelisatiemateriaal uitdelen en voor verschillende mensen bidden. God is goed!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen