12-jarig meisje geeft haar verjaardagsgeld weg aan dakloze man die haar oma’s portemonnee terugstuurde

Een 12-jarig meisje besloot tijdens haar verjaardag geld in te zamelen om iets terug te geven aan de dakloze man die de verloren portemonnee van haar grootmoeder had teruggegeven.

Evelyn Topper en haar kleindochter, Mikayla Gounard, gingen op 9 december naar een koffiezaak. Terwijl ze hun drankjes betaalden, registreerde een CCTV-camera dat Evelyn haar portemonnee in haar tas stopte, maar ze vergat hem dicht te ritsen. Toen ze thuiskwam, was de portemonnee weg.

“In deze kleine portemonnee zat alles,” zei ze. “Elke creditcard, bankpas, medicarekaart. Alles wat ik heb. Ik was radeloos.”

Telefoontje
De volgende dag kreeg Evelyn een telefoontje dat haar goed nieuws bracht. De dakloze Sean Curry vond haar portemonnee in een afvalcontainer en zorgde dat het terug kwam bij de eigenaar.

Sean gaf toe dat zijn vrienden hem voorstelden de creditcards van de portemonnee te gebruiken, maar hij weigerde. Hoewel hij al vijf jaar dakloos is, week hij niet af van zijn principes. Hij zei: ‘Ik deed het niet omdat ik een hart heb. Dat is de manier waarop ik ben opgevoed.’

Evelyn juichte om zijn vriendelijke gebaar. Maar Sean wist niet dat door zijn goede daad meer zou worden teruggegeven dan hij zich kon voorstellen.

Haar verjaardagsgeld doneren
Mikayla was al van plan om voor haar 12e verjaardag een feestje te organiseren. In plaats van om geschenken te vragen, vroeg ze haar gasten om donaties en om het geld aan mensen in nood te geven.

Seans goede hart ontroerde Mikayla, zodat ze besloot Sean te helpen in zijn gebrek aan onderdak. Dus koos ze Sean als de ontvanger van haar goede doel. Ze kon honderden dollars ophalen en ze gaf alles aan Sean.

“Ik voel me bevoorrecht,” zei Sean. “Ik ben gewoon gezegend. Het is moeilijk om het in woorden uit te drukken. Ik weet het niet. Ik word gewoon helemaal warm van binnen van.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen