12-jarig meisje geeft haar verjaardagsgeld weg aan dakloze man die haar oma’s portemonnee terugstuurde

Een 12-jarig meisje besloot tijdens haar verjaardag geld in te zamelen om iets terug te geven aan de dakloze man die de verloren portemonnee van haar grootmoeder had teruggegeven.

Evelyn Topper en haar kleindochter, Mikayla Gounard, gingen op 9 december naar een koffiezaak. Terwijl ze hun drankjes betaalden, registreerde een CCTV-camera dat Evelyn haar portemonnee in haar tas stopte, maar ze vergat hem dicht te ritsen. Toen ze thuiskwam, was de portemonnee weg.

“In deze kleine portemonnee zat alles,” zei ze. “Elke creditcard, bankpas, medicarekaart. Alles wat ik heb. Ik was radeloos.”

Telefoontje
De volgende dag kreeg Evelyn een telefoontje dat haar goed nieuws bracht. De dakloze Sean Curry vond haar portemonnee in een afvalcontainer en trof regelingen om deze terug te geven aan de eigenaar.

Sean gaf toe dat zijn vrienden hem voorstelden de creditcards van de portemonnee te gebruiken, maar hij weigerde. Hoewel hij al vijf jaar dakloos is, week hij niet af van zijn principes. Hij zei: ‘Ik deed het omdat ik een hart heb. Dat is de manier waarop ik ben opgevoed.’

Evelyn juichte om zijn vriendelijke gebaar. Maar Sean wist niet dat door zijn goede daad meer zou worden teruggegeven dan hij zich kon voorstellen.

Haar verjaardagsgeld doneren
Mikayla was al van plan om voor haar 12e verjaardag een ‘​​social distance drive-by’-verjaardag te organiseren. In plaats van om geschenken te vragen, vroeg ze haar gasten om donaties en om het geld aan mensen in nood te geven.

Seans goede hart ontroerde Mikayla, zodat ze besloot Sean te helpen in zijn gebrek aan onderdak. Dus koos ze Sean als de ontvanger van haar goede doel. Ze kon honderden dollars ophalen en ze gaf alles aan Sean.

“Ik voel me nederig,” zei Sean. “Ik ben gewoon gezegend. Het is moeilijk om het in woorden uit te drukken. Ik weet het niet. Ik word er voor honderd procent warm van binnen van.”

Vergelijkbare artikelen

Reacties

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste verhalen

God en je partnerkeuze, wat hebben die met elkaar te maken?

Het kiezen van een partner kan één van de belangrijkste beslissingen in je leven zijn. Besluiten dat je de rest van je leven bij...

Shamil Gesser over avondklok: “Dit gaat niet over gezondheid, maar over controle”

Voorganger Shamil Gesser uit Amsterdam is furieus over wat er gaande is rondom het coronabeleid. De komst van de avondklok maakt hem er nog...

God spreekt door kunst

In deze weken zie ik meer dan ooit hoe God de regie in handen heeft. Iedere dag gebeuren er wonderlijke dingen die geen toeval...