13 evangelisten bidden voor mensen in Bergen op Zoom: acht getuigenissen op een rij

Dertien evangelisten trotseerden afgelopen zaterdag de regen om te gaan evangeliseren in Bergen op Zoom. Evangelist Ferry van der Marel vertelt op Facebook wat ze hebben meegemaakt. Hier wat getuigenissen op een rij.

 1. Man neemt Jezus aan
  We hadden een heel lang gesprek met een man. Deze man had last van meerdere dingen waaronder beenlengteverschil. Nadat dit opgeheven werd in de naam van Jezus mochten we nog voor wat andere zaken bidden. De man had hele nare dingen meegemaakt en we kregen door dat de man onvergevingsgezindheid had.

  Wij vertelden hem over het offer van Jezus die voor ons betaald heeft, zodat wij vergeving van zonden mogen ontvangen. Aan het eind van het lange gesprek opende de man zijn hart voor Jezus! Hij gaf ook zijn gegevens om in contact te blijven. We waren vergeten om een Bijbel aan hem te geven, maar gelukkig wist iemand van ons waar hij woonde, zodat er alsnog een Bijbel naar hem toegebracht kon worden.
 2. Jongen opent hart voor Jezus
  In een gesprek met een stel opende de jongen zijn hart voor Jezus en ook hij gaf zijn gegevens om in contact te blijven.
 3. Rugpijn wordt minder
  We spraken een stel, waarvan de vrouw geen zin had in een gesprek en doorliep. De man bleef wel staan. We vroegen of hij misschien pijn, ziekte of een andere nood had. Toevallig was hij in de ochtend door zijn rug gegaan. We boden hem gebed aan, maar voor de man hoefde dit niet. Een beetje stiekem vertelden we hem hoe en wat we doen. We zeiden: het enige wat we doen is een hand opleggen (dit deden we meteen) en dan zeggen we: wees genezen in de naam van Jezus. Hierna kregen we een gesprek over het geloof en konden we het een en ander delen. Toen de man weg wilde vroegen we hoe het nu met zijn rug was. De man vertelde ons dat het toch al een heel stuk minder was! Hij nam een getuigenisboekje in ontvangst en vervolgde zijn weg.
 4. Beenlengtetest
  Een jongeman stond wel open voor de gratis beenlengtetest. Hij wist dat hij een verschil had en dit bleek inderdaad ook zo te zijn. Na gesproken te hebben in de naam van Jezus kwamen zijn benen weer netjes gelijk. Hierna konden we het een en ander met hem delen en gaven we hem wat materiaal mee.
 5. Woorden van kennis
  Twee meiden hadden allebei al een boekje van iemand van ons gehad toen een ander van ons hen weer aansprak. Er volgde een bijzonder gesprek waarin we verschillende woorden van kennis kregen. Eén van deze woorden van kennis was dat één van de meiden graag met kinderen wil gaan werken. De meiden waren beiden verbaasd en vroegen zich af hoe wij dit konden weten. We vertelden hen het goede nieuws en gaven hen materiaal mee.
 6. Bidden voor rijbewijs
  Met twee jongens hadden we ook een goed gesprek. Ze hadden beiden al een Bijbel gehad van iemand van ons. We vroegen hen of ze bang waren voor het virus etc. Van hieruit konden we vertellen dat er bescherming is voor eenieder. Ze werden nieuwsgierig en vroegen zich af wat dat dan was. Hierop lazen we Psalm 91 voor en konden we veel met hen delen. Eén van hen was bezig met zijn rijbewijs. We baden voor hem en gaven ze beiden nog materiaal mee.
 7. Vrouw met kalknagels
  Een vrouw nam plaats op de stoel. Ze vertelde last van kalknagels te hebben en had ook pijn in haar tenen. We mochten voor haar bidden en konden veel met haar delen. De vrouw ervoer directe verbetering.
 8. Johannes-evangelie
  In een goed gesprek met een jongeman vertelde hij als moslim te zijn opgevoed. Hij was naar een christelijke basisschool gegaan, maar had helemaal niets met geloof. We konden veel met hem delen en gaven hem nog wat gadgets mee met daarin een raadsel en een Johannes-evangelie.

“We hadden nog vele mooie gesprekken, mochten nog voor verschillende mensen bidden en gaven veel materiaal weg. God is goed!!!”, besluit Ferry.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen