15 Katwijkers vertellen hoe God hun leven krachtig veranderd heeft

God werkt in Nederland en zeker ook in de badplaats Katwijk. Dat is te zien in de kersverse documentaire Expedition Glory Katwijk. Hier vertellen 15 Katwijkers hoe God hun leven veranderd heeft.

‘Het zijn stuk voor stuk inspirerende verhalen, doordrenkt van de goedheid van God’, zo klinkt het in de aankondiging van deze prachtige docu.

Zorgeloos
We lichten het eerste verhaal eruit. Dat gaat over Arnold, een jongeman die een schijnbaar zorgeloos leven heeft. Het ging altijd goed met hem. Hij ging veel stappen met vrienden, maar toch miste hij iets in zijn twintiger jaren.

“Met mij ging het altijd goed, dus als ik me rot voelde, dan deelde ik dat niet.”

“Met mij ging het altijd goed, dus als ik me rot voelde, dan deelde ik dat niet. Vanaf mijn vijftiende ging ik veel naar de kroeg, bij mij in de buurt. Ik begon ook te experimenteren met XTC en cocaïne. Op mijn zeventiende ging ik naar een house-party. Dat vond ik helemaal geweldig.”

Er zaten ook ‘rauwe randjes’ aan, vertelt hij. “Ik ging eens naar een illegaal technofeest, wat onder een mortuarium gehouden werd. Verderop zaten de gaten in de muur en lagen de lijken opgeborgen.”

Arnold was veel aan het feesten, onder invloed van cocaïne, XTC en GHB. “Ergens ervoer ik toch wel: dit klopt niet.”

Afstandelijk
De broer van Arnold, wiens naam niet genoemd wordt, vult aan. “Hij was echt een jongen die wel aanwezig was, maar niet zichzelf liet zien. Zijn emoties verborg hij. Daarom was onze broer-relatie afstandelijk.”

Arnold: “Kwetsbaarheid was voor mij een zwakte. Ik heb op jonge leeftijd besloten dat ik niet zwak wilde zijn. Dat ontstond doordat ik zag hoe mijn vader verslaafd raakte aan alcohol. Mijn ouders ging ook uit elkaar. Dat gaf veel verdriet. Ik zei tegen mezelf: ‘Zo ga ik niet worden, ik ga mezelf sterk opstellen en niet huilen.'”

“Kwetsbaarheid was voor mij een zwakte. Ik heb op jonge leeftijd besloten dat ik niet zwak wilde zijn.”

Arnold raakte erg verhard door de jaren heen. Op zijn 25e begon de enorme muur om zijn leven af te brokkelen. Een goede vriend van Arnold kwam ook tot bekering, nadat hij een bijna-doodervaring had na een auto-ongeluk.

“Hij nodigde me uit voor de dienst. Daar ben ik op ingegaan. Voor de dienst bad ik: ‘Als U bestaat, laat het maar zien.'”

Diepe emoties
“Toen ik de kerk in liep en de muziek speelde, brak ik. Het was de eerste keer in vijftien jaar dat ik diepe emoties voelde. Ik had al die tijd niet gehuild. Toen heb ik ook de keuze gemaakt om Jezus uit te nodigen in mijn hart.”

“Niemand kan door mij heen breken, behalve God. Ik dacht dat ik een saai leven zou krijgen met God, maar dat is echt een leugen. Ik heb een bijzonder rijk en waardevol leven gekregen met God. Ik ben nu een zoon van Hem.”

Bekijk de documentaire hier:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen