16 christenen delen het evangelie in Alphen aan den Rijn: getuigenissen op een rij

Zestien christenen – onder leiding van evangelist Ferry van der Marel – gingen afgelopen weekend het evangelie delen in Alphen aan de Rijn. Daar kwamen bijzondere getuigenissen uit voort, waaronder mensen die Jezus aannamen. We zetten een selectie van de getuigenissen op een rij.

 • Een Poolse jongen opende zijn hart voor Jezus en bad een gebed met ons en ontving het eeuwige leven.
 • Er liep een stel langs. Ze bleven stilstaan om te lezen wat er op de banner stond. We vroegen aan de man of hij misschien rugklachten had. Hij vertelde dat dit klopte. We vertelden hem dat dit vaak komt omdat mensen beenlengteverschil hebben. De man vertelde ons dat hij inderdaad beenlengteverschil had. Na gesproken te hebben in de naam van Jezus kwamen zijn benen weer netjes gelijk.

  De man ging staan en vertelde wel wat verbetering te voelen. Hierna legden we hem de handen op en spraken we nog twee keer volledige genezing uit. Alle pijn verdween! De man vertelde niets met het geloof te hebben. We konden toch het een en ander met hem delen. De vrouw die bij hem was geloofde wel. Ze namen een getuigenisboekje in ontvangst en vervolgden hun weg.
 • Twee meiden openden hun hart voor Jezus en gaven hun gegevens om verder geholpen te worden.
 • Een vrouw was nieuwsgierig naar wat we aan het doen waren. We kwamen in gesprek en de vrouw vertelde in bepaalde principes van de Bijbel te geloven. Ze had alleen nare dingen meegemaakt vroeger in de kerk. We hadden een goed gesprek en de vrouw nam een getuigenisboekje in ontvangst.
 • We hadden weer een aantal kisten met Bijbels bij ons in allerlei talen. Velen werden er uitgedeeld. 
 • Een man nam een Armeense Bijbel in ontvangst. Even later kwam hij terug om nog een Bijbel te vragen voor zijn broer.
 • We hadden ook wat mooie gesprekken met moslims. Een broeder van ons heeft veel kennis van de koran waardoor hij veel kon delen.
 • Twee zussen van ons hadden tasjes bij zich met daarin een raadsel, een Johannesevangelie en een zakje paaseitjes. Alle 50 zakjes werden vaak dankbaar in ontvangst genomen.
 • In een gesprek met een man vertelde hij met het geloof te zijn opgevoed en zei ook veel Bijbelkennis te hebben. Toch dacht hij dat zijn redding afhankelijk was van zijn goede werken. We mochten het evangelie aan hem uitleggen.
 • Ook een Nederlandse jongeman opende zijn hart voor het goede nieuws en nam Jezus aan.
 • In een heel lang gesprek met een jongedame konden we heel veel delen en mochten we ook voor haar bidden. Ze werd diep geraakt en ook zij opende haar hart voor Gods Liefde. We mochten meelopen naar de instelling waar ze woonde. Onderweg kwamen we nog een jongedame tegen en ook zij opende haar hart voor Jezus.
 • Drie jongeren waren ook erg geinteresseerd en baden een gebed met ons.
 • De politie kwam nog vragen wat we aan het doen waren. Ze hadden namelijk een melding gehad over onze banner in de Arabische taal. Iemand vertrouwde het niet wat we aan het doen waren en had de politie gebeld. We konden veel getuigen voor de politie en ze vonden het prima wat we aan het doen waren. Eén van hen bleek zelfs een broeder te zijn.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen