18 christenen gingen evangeliseren in Roosendaal: 10 getuigenissen op een rij

Achttien christenen gingen er zondag op uit om te evangeliseren in Roosendaal. Na een tijd van samenzijn en God aanbidden, ging de groep de straat op en hadden ze een vruchtbare tijd. Lees hier een aantal krachtige getuigenissen die evangelist Ferry van der Marel op Facebook deelde.

1. Hoopgevende woorden van kennis
Onderweg van onze parkeerplaats naar het centrum kwamen we drie mensen tegen. Eén van hen had een grote joint in zijn hand. We vroegen hen de weg naar het centrum. Nadat ze die gewezen hadden, kregen we woorden van kennis over de persoon met de joint. Hij was helemaal vastgelopen in zijn leven en kwam er niet uit. Hij vertelde zijn leven ‘een klein beetje’ aan Jezus gegeven te hebben. We spraken nog meer woorden van kennis uit welke de Heilige Geest ons ingaf en vertelden hem dat hij wel zelf een keuze moest maken. De man nam de woorden aan en vervolgde zijn weg.

2. Pijn in voeten verdwijnt
Terwijl we verder liepen ontmoetten we een man in een scootmobiel. De man vertelde pijn in zijn benen te hebben. We mochten hem de handen opleggen en spraken genezing uit in de machtige naam van Jezus Christus. Hierna vertelde de man geen pijn meer te hebben. Ook vertelde hij vaker te zijn aangesproken en was van plan om een keer naar de huisgemeente te komen vanwaar we vertrokken waren. We kregen nog een paar woorden van kennis over het vroege verlies van zijn toen nog jonge vrouw en konden hem bemoedigen. 

3. Rugpijn vermindert
Op onze standplaats aangekomen, waar we de banners opzetten, kwamen we in gesprek met een Arabische man. Hij vertelde soms last van zijn rug te hebben, vooral op het werk. We mochten voor hem bidden en geboden zijn rug te genezen in Jezus naam. De man boog een paar keer voor en achterover en vertelde dat het goed voelde. Hierna nam hij dankbaar een Arabisch Nieuw Testament in ontvangst.

4. Gebed voor genezing astma
Twee jonge stellen waren in eerste instantie niet geïnteresseerd en waren erg baldadig. Iets verder in de gesprekken kwamen twee van hen toch wat meer open te staan en mochten we zelfs voor hen bidden. Eén van hen vertelde astma te hebben. Dit kon hij direct merken bij intensief sporten. Hij wilde op dat moment geen stuk gaan rennen om te kijken of er verbetering was, maar zou later op de dag naar de sportschool gaan en het ontdekken. De stellen namen nog wat getuigenisboekjes in ontvangst en vervolgden hun weg.

5. Praktische hulp en gebed voor dakloze jongen
We spraken een jonge man uit Letland. Hij was dakloos, had geen werk en wist niet hoe hij uit zijn nare situatie moest komen. We belden verschillende instanties en bekenden. Na een hoop gebel kregen we het uiteindelijk voor elkaar dat hij vanaf maandag een slaapplaats heeft. We mochten hem ook nog zegenen met een Lets Nieuw Testament en gebed.

6. Kniepijn genezen
Er kwam een jongedame op krukken aanlopen. Ze vertelde ons dat er gisteren iets gebeurd was waardoor haar knie scheef stond. Als ze er maar een klein beetje druk op uitoefende, had ze veel pijn. We mochten haar de handen opleggen en spraken genezing uit over haar knie. De pijn verdween waardoor ze helemaal overweldigd werd! We konden het goede nieuws met haar delen. Enige tijd later kwamen we haar weer tegen. We vroegen haar hoe het ging waarop ze ons vertelde toch weer wat pijn te voelen. Nogmaals mochten we haar de handen opleggen. Alle pijn verdween opnieuw en haar knie voelde stukken beter. 

7. Moslim echtpaar met open harten
We hadden een goed gesprek met een moslim echtpaar. Ze hadden veel vragen. We legden hen uit dat Jezus Zelf het antwoord is en vertelden hen dat ze zelf contact konden krijgen met Hem.

8. Bemoediging en gebed
In een gesprek met drie tieners van een woongroep konden we het evangelie uitleggen. Eén van hen vond het lastig er iets mee te doen, omdat ze moslim was. Een ander vond het moeilijk, omdat haar gevoelens uitgeschakeld waren door alle dingen die ze meegemaakt had. We konden hen toch bemoedigen en mochten zelfs voor hun bidden.

9. Genezingen onder groep buitenlanders
Aan het einde van de middag brak het helemaal open! Er had zich een hele groep buitenlanders verzameld vlakbij de banners. Eén van hen had last van zijn knie. We mochten hem de handen opleggen en spraken genezing uit over zijn knie in Jezus’ naam. Na verschillende keren gesproken te hebben verdween alle pijn! Hierna wilden meer mensen uit de groep gebed. Twee van de vrouwen kwamen van hun rugpijn af! Het bleken Bulgaren te zijn. We hadden Bulgaarse Nieuwe Testamenten bij ons en ook het Johannes Evangelie in het Bulgaars was aanwezig. De groep was enorm hongerig en wilde heel graag het materiaal in hun eigen taal hebben! We kwamen er nog één tekort, maar ontdekten dat één van de vrouwen ook Turks kon lezen. Deze vrouw ontving een Nieuw Testament in het Turks.

Even later kwam er een Bulgaarse man met een scootmobiel aangereden die ook bij de groep hoorde. Ook hij wilde gebed. Hij had een hersentumor en pijn in zijn benen. Na tegen de tumor en de pijn gesproken te hebben in de naam van Jezus verdween alle pijn uit zijn benen. De man liep rond en was erg dankbaar!

De groep vroeg wanneer we hier weer zouden zijn. We vertelden dat we bijna allemaal ergens anders vandaan kwamen en brachten de Bulgaarse man in contact met de mensen van de huisgemeente. Er was nog iemand uit de groep die een zoontje thuis had die niet goed kon lopen en pijn in zijn voeten en benen had. We vroegen de mensen om de jongen op te halen en ook voor dit ventje mochten we bidden. Het was niet helemaal duidelijk of er directe verbetering in zijn situatie kwam, maar onze God zal het verder uitwerken!

10. Moslima opent hart voor Jezus
Op de terugweg naar de auto spraken we nog een stel met een moslim achtergrond. We mochten het evangelie uitleggen waarna de vrouw werd geraakt en haar hart opende voor Jezus! Ze bad samen met ons een gebed.

Als laatste schrijft Ferry: “Ik heb van de meeste broers en zussen nog niet eens uitgebreid gehoord wat ze gisteren meegemaakt hebben, dus er zijn nog veel meer mooie gesprekken en situaties geweest waarin God gewerkt heeft. Alle eer komt aan Hem toe! Dank U Jezus!!!”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen