19:30u: Presence op het Malieveld – alle info op een rij

Vrijdagavond 9 juli ontmoeten duizenden christenen elkaar op het Malieveld. Het Malieveld is groot, dus er is tot het laatste moment nog ruimte. Je kunt nog vrienden uitnodigen die een hart hebben vol verwachting! Aanmelden op presence.nl is handig voor de organisatie, maar ook als dat niet lukt kunnen laatste termijn-beslissers altijd gewoon meekomen.

De bijeenkomst is van 19:30 tot 22:00 uur. Het veld is open vanaf 18:30 uur. Samen met duizenden christenen zal er een geluid van hoop en bemoediging vanuit de kerk van Nederland zijn voor ons land. Bid mee dat Gods aanwezigheid zichtbaar en tastbaar zal zijn.

De weersverwachting is prima, neem een lekkere trui of jas mee voor als de avond valt.

Zingen en testen
De burgemeester van Den Haag heeft alle mogelijkheid geboden om zonder beperking samen te zingen en God groot te maken. Na aanmelding krijgt u per mail een liederenblad toegestuurd. De afstand die gehanteerd wordt, maken dit mogelijk.

De bijeenkomst is zonder toegangsbeperking, testen is niet nodig. Wel staan alle deelnemers op ruime afstand van elkaar (2-3 meter), zodat het hele Malieveld gevuld kan worden. De organisatie vraagt iedereen zich te houden aan de omgangsregels rond de volksgezondheid.

T.L. Osborn
De organisatie vertelt nog eens waarom juist het Malieveld de locatie van het samenkomen is. “Het Malieveld is een plaats met een bijzondere geschiedenis: in 1958 werd hier een meerdaagse campagne gehouden met T.L. Osborn, waar talloze mensen tot geloof kwamen. De zegen hiervan is vandaag nog steeds zichtbaar. Ook werden hier bijeenkomsten gehouden van de Mars voor het Leven en ‘Wij kiezen voor eenheid’.

Al decennia lang ontmoeten Haagse christenen elkaar hier om samen te bidden voor ons land. Daarnaast is het Malieveld gesitueerd tussen de ministeries en het parlement en is het Malieveld regelmatig het decor van maatschappelijk verdriet en onvrede. Het is goed om juist op deze plek een geluid van hoop en bemoediging te laten horen. Samen met duizenden biddende christenen.”

Gods wil proclameren
Jafeth Bekx, oprichter van InSalvation, blikt tegenover revive.nl ook vooruit op de avond. Hij is zelf betrokken bij de opening en bij het slot van de avond. “Aan het eind zingen we ‘Op die dag in de hemel’, een van mijn favoriete liederen.”

“Aanbidden is het proclameren van Gods wil op aarde. Dus dat heeft veel impact op ons land, vooral omdat we het in eenheid doen.”

“Het is heel mooi dat juist in een tijd als deze, waar in de afgelopen anderhalf jaar weinig kon, dat we met zoveel mensen samen kunnen komen. We mogen samen een geluid van eenheid en hoop laten horen.”

“Bidden is het proclameren van Gods wil op aarde. Dus dat heeft veel impact op ons land, vooral omdat we het in eenheid doen.”

Deel de YouTube-livestream met vrienden

Er is tijdens de avond een livestream via youtube.com/presencenl. Vorig jaar hebben heel veel mensen meegekeken vanuit huis. Zij zijn hierdoor gezegend. Je kunt deze link doorsturen naar je vriendenkring! De opname zal beschikbaar blijven op YouTube, zodat je de avond achteraf opnieuw kunt beleven.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen