20 evangelisten op pad in Eindhoven; 10 getuigenissen op een rij

Onder leiding van evangelist Ferry van der Marel gingen zondag 20 evangelisten de straat op in Eindhoven. Ferry deelde in een bericht op Facebook dat ze bijzondere ontmoetingen hadden. De mensen met wie ze mochten spreken hadden uiteenlopende achtergronden en nationaliteiten. Lees hier 10 bijzondere getuigenissen over hoe God werkt als christenen de straat op gaan en het evangelie brengen in woord en daad!

Ferry: “Wat een glorieuze dag was het gisteren in Eindhoven! We waren met meer dan 20 dappere strijders! Na onderwijs, ontmoeting en gebed gingen we de straat op.”

1. Beenlengteverschil genezen
“Toen we op onze standplaats aankwamen, hadden we de stoelen en banners nog maar net neergezet, toen er een gezin stopte om te kijken wat er op de banners stond. Vooral de Arabische banner trok bij hen de aandacht. We vroegen of ze ergens last van hadden. De man vertelde vervolgens af en toe rugpijn te hebben. Hij nam plaats op de stoel en bleek beenlengteverschil te hebben. Hij kon dit zelf zien en ook zijn vrouw en kinderen keken mee. Na gesproken te hebben in de naam van Jezus, werden zijn benen weer netjes gelijk.

Aangezien hij af en toe rugpijn had, kon hij niet direct testen of de pijn verdwenen was. We vertelden hem dat Jezus zijn benen gelijk gemaakt had en vroegen of hij iets met Jezus had. Hij vertelde daarna dat hij Jezus alleen als profeet zag. We deelden het goede nieuws met hem. Ook deelde een zus van ons haar getuigenis dat ze na 27 jaar rugpijn volledig genezen was door Jezus! We mochten nog bidden dat God de Waarheid zal openbaren. Ook nam hij materiaal in ontvangst.”

2. Genezing van rugpijn en keelpijn
“Er kwamen drie Egyptische jongens aangelopen. We vertelden hen wat we aan het doen waren en vroegen of ze iets hadden waarvoor we konden bidden. Een van de jongens vertelde toen dat hij pijn had in zijn bovenrug. We legden hem de handen op en spraken genezing uit in de naam van Jezus. De jongen was stomverbaasd toen zijn rug direct veel beter aanvoelde. Een van zijn vrienden merkte zijn verbaasdheid op en wist niet hoe snel hij ook gebed moest vragen. Deze jongeman had last van zijn keel. Ook hem mochten we de handen opleggen. Zijn pijn verdween toen als sneeuw voor de zon. We konden nog het een en ander delen en gaven hen materiaal mee.”

3. Gescheurde enkelbanden
“De banners trokken veel aandacht. Een man stond op een afstand te kijken. We vroegen of hij misschien iets mankeerde. De man vertelde dat hij zo’n 20 jaar geleden zijn enkelbanden had gescheurd. Hij was destijds in een bioscoop en moest heel nodig plassen. Omdat de mensen voor hem heel langzaam liepen, besloot hij over een rij stoelen heen te springen. Hierbij kwam hij helemaal verkeerd terecht en scheurde vervolgens zijn enkelbanden.

Hij had hier niets aan laten doen en is altijd met pijn blijven lopen. We zagen dat hij beenlengteverschil had en baden hiervoor, waarna zijn benen gelijk werden. Hierna spraken we genezing uit over zijn enkel. De man zei dat zijn enkel ontspande en we vertelden hem dat dit door zou werken. Hierna wilden we hem het goede nieuws brengen, maar toen werd het de man even teveel. Hij nam wel een getuigenisboekje in ontvangst en zou nog eens langskomen.”

4. Reikimaster
“In een gesprek met twee jongens vertelde een van hen reikimaster te zijn. We legden hem uit dat er twee bronnen zijn; de een is het Licht en de ander doet zich vaak voor als het Licht. De jongen snapte meteen wat we bedoelden en zou het verder gaan onderzoeken.”

5. Vrijheid van negatieve gedachten
“Twee jongedames waren erg open en we vroegen of ze een nood hadden. Een van hen had last van negatieve gedachten. We nodigden hen beiden uit om op de stoelen plaats te nemen. We spraken vrijheid uit en kregen woorden van de Geest om over hen uit te spreken. Hierna deelden we het evangelie. Dit hadden ze nog niet eerder gehoord en de ene dame snapte het meteen. Ze namen daarna materiaal in ontvangst en vervolgden vrolijk hun weg.”

6. Man uit India leert over Jezus
“Met een man uit India hadden we een kort gesprek waarin we ontdekten dat hij Jezus nog niet kende. We vroegen hem of hij meer wilde weten en dat wilde hij! We konden kort iets delen en de man nam dankbaar wat materiaal in ontvangst.”

7. Open hart voor Jezus
“Een jong stel was erg open toen we hen aanspraken. Vooral de jongen was erg geïnteresseerd en opende zijn hart voor de Here Jezus! Zijn vriendin wilde er nog over nadenken. We vertelden hen daarna dat we om de week hier staan en dat ze altijd langs mogen komen.”

8. Zegening voor wetenschappelijk ingestelde jongen
“In een gesprek met een jongeman vertelde hij dat hij niet in God gelooft. Hij was wetenschappelijk ingesteld. We mochten toch voor hem bidden en zegenden hem. Hij vond dit erg bijzonder.”

9. Gebed voor vrijheid van angst
“Een meisje vertelde last van angst te hebben. We mochten voor haar bidden. Toen zagen we dat ze tijdens het gebed moest huilen, maar dit probeerde te onderdrukken. We kregen door dat we haar nog eens tegen zouden gaan komen en vertelden haar dit vervolgens.”

10. Openheid door eerlijk gesprek
“In een gesprek met een man vertelde hij zijn eigen theorie aan te hangen. Hij dacht dat hijzelf na zijn dood in de eeuwigheid door zou gaan in zijn nageslacht. We vroegen hierna aan hem of hij geloofde dat het hier op aarde ooit een keer zal stoppen. Dit beaamde hij. Dit maakte meteen een einde aan zijn theorie. Daarop zagen we de man nadenken. Eerst wilde hij geen materiaal aannemen, maar nu wilde hij het toch gaan lezen.”

“Er is nog veel meer gebeurd!”, besluit Ferry. “God is zo goed! Prijs Zijn Naam! Halleluja!”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen