Twintig mensen vertellen over Jezus in Groningen: tien getuigenissen op een rij

Afgelopen zaterdag kwam evangelist Ferry van der Marel met 20 anderen samen in Groningen, daar gingen ze op straat evangeliseren. Tijdens de vele ontmoetingen konden ze delen over Gods liefde voor ieder individu, over hoe God een relatie aan wil gaan met mensen en zagen ze hoe God dit bevestigde door wonderen en tekenen. Ze konden voedsel uitdelen aan een zwervers, getuigenissen uit hun eigen leven vertellen en bidden voor mensen die genezing nodig hadden. Ook was er een man die volledig open stond voor het evangelie, en die ze tot Jezus mochten leiden. Hieronder staan tien getuigenissen van die dag op een rij.

Een deel van de groep straatevangelisten
  • Vier tieners luisterden aandachtig naar het goede nieuws en openden hun hart voor Jezus!
  • Er waren Iraanse activisten bezig om aandacht te vragen voor de situatie in hun land betreft het dictatoriale regime. We hadden een goed gesprek met hen en vertelden hen dat we al voor deze situatie gebeden hadden. Er zitten namelijk ook Iraanse christenen in de gemeente. We vroegen of ze nog een nood hadden. Een vrouw vertelde soms last van haar rug te hebben. We mochten haar de handen opleggen en spraken volledige genezing uit in de machtige naam van Jezus Christus. Het voelde iets beter. Hier lieten we het niet bij dus we legden haar nogmaals de handen op. Hierna boog ze voorover en achterover en vertelde ons dat het goed voelde. We vertelden hen over de Here Jezus en gaven nog een getuigenis boekje mee.
  • Een Marokkaanse man vertelde ons last van zijn knie te hebben. We legden hem de handen op en bevolen zijn knie te genezen in de machtige naam van Jezus Christus. Alle pijn verdween!
  • Een jongeman waarmee we in gesprek raakten wilde in eerste instantie niets weten van wat we vertelden. Maar naarmate het gesprek vorderde, kwam hij steeds meer open te staan. We mochten toen zelfs voor hem bidden en hij nam zelfs een Bijbel in ontvangst!
  • We hadden een bijzonder bemoedigende ontmoeting met een paar andere christenen uit Zuid-Afrika. Zij hadden gebeden of ze andere christenen tegen mochten komen om hiermee in contact te komen. De broeder van ons die ze aansprak vertelde een Afrikaanse vrouw te hebben en ze bleken ook nog erg dicht bij elkaar in de buurt te wonen. Wat een mooie gebedsverhoring!
  • Een ouder stel liep langs. Ze zagen wat we aan het doen waren. De vrouw liep naar ons toe en vertelde ons dat ze het geweldig vond wat we aan het doen waren. We kwamen hierover in gesprek. De vrouw vertelde ook gelovig te zijn, maar had geen geloofszekerheid. Ze dacht dat ze zelf nog van alles moest doen om gered te worden. Hierop vertelden we haar het goede nieuws. Haar man beaamde dit.
  • In een ontmoeting met een groepje gothic meiden kwam een goed gesprek voort. Een van de meiden was verbaasd dat ze aangesproken werd. De meeste mensen be- en veroordelen haar normaal gesproken op haar uiterlijk, maar dit ervoer ze bij ons absoluut niet. We gaven haar een evangelisatiefolder met een mooie Bijbelse boodschap erop.
  • Een man uit Algerije vertelde moslim te zijn, maar geloofde in meer dingen dan alleen de koran. We legden hem het verschil uit tussen religie en relatie en konden veel met hem delen. De man vertelde soms naar een Franstalige kerk te gaan en ervoer daar ook dingen van God. Na een goed gesprek mochten we voor hem bidden.
  • Een jongeman was christelijk opgevoed, maar had geen relatie met God. Hij was wel op zoek en wist dat er meer is tussen hemel en aarde. We vertelden het evangelie aan hem en mochten voor hem bidden. De jongen werd helemaal blij na het gebed en we kregen dan ook nog een dikke knuffel van hem.
  • Twee jongens stonden open voor het goede nieuws. Tijdens het gesprek werden ze steeds nieuwsgieriger en begonnen steeds meer vragen te stellen. We mochten voor hen bidden en tijdens het gebed gebeurde er iets heel bijzonders! Eén van de jongens ervoer dat hij tussen zijn schouders en nek werd vastgepakt terwijl dit niet (zichtbaar) het geval was. Beide jongens werden geraakt door Gods Geest.

Klik hier om de rest van de getuigenissen te lezen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen