22 christenen evangeliseren in Wormerveer: de getuigenissen op een rij

Vandaag een gezegende dag gehad in Wormerveer. We waren met maar liefst 22 dappere helden, waarvan er drie voor het eerst bij waren. De oudste was een vrouw van 83 jaar!”, vertelt evangelist Ferry van der Marel op Facebook. Hij somt de getuigenissen op, die we op een rij zetten.

 • Een vrouw wilde graag gebed hebben. Ze had een hoop nare dingen meegemaakt. Ze was ook pas geopereerd aan haar voet. We mochten haar de handen opleggen en spraken genezing uit. Na drie keer ervoer ze verbetering. Ze vertelde te geloven en naar een kerk te gaan. Toch had ze geen zekerheid ontvangen. We deelden het goede nieuws met haar en gaven haar veel materiaal mee.
 • Er kwam een jongeman aan op zijn fiets. We spraken hem aan waarop hij naar ons toe kwam. We kregen diverse woorden van kennis. Onder andere dat hij last van zijn knie had. Dit klopte uiteraard. We mochten hem de handen opleggen en spraken verschillende keren genezing uit in de machtige naam van Jezus Christus. Hij ervoer directe verbetering. De jongeman vertelde vaker mensen zoals wij tegen te komen. We vertelden hem dat dit niet voor niets was. Zijn vader is moslim en de jongeman zelf was zoekende. Hij dacht dat er meerdere wegen waren. We konden veel met hem delen over De Weg en gaven hem een getuigenisboekje mee.
 • We spraken een man aan en vertelden hem dat we bezig waren met een gebedsactie. We vroegen of hij nog een nood had. Hierop antwoordde hij dat hij geen grote nood had. Na doorvragen bleek hij rugpijn te hebben. We spraken tegen zijn rug en deelden daarna het evangelie. Ook nam de man een getuigenisboekje in ontvangst. Een kwartier later kwam de man weer voorbij gelopen. We vroegen hoe het nu met zijn rug ging. Hij deed wat bewegingen om het uit te testen waarop hij ons vertelde geen last meer te hebben. We adviseerden hem God te gaan danken hiervoor. Hij was trouwens net hiervoor al aangesproken door anderen van ons. God heeft hem op het oog!
 • Twee jongens waren erg open voor het goede nieuws. Een van hen vertelde moslim te zijn. Ze stelden vragen waarop we veel met hen konden delen. We nodigden hen ook uit voor een jeugdgroep.
 • Een stel van ons kreeg het op hun hart om rond te gaan lopen. Ze hadden een Arabische en een Turkse Bijbel meegenomen. Tijdens hun wandeling kwamen ze een Arabische man tegen die dankbaar de Bijbel in ontvangst nam. Een straat verder kwamen ze twee Turkse glazenwassers tegen. We spraken hen aan, waarna er meteen een over satan begon. Zijn collega was erg open en nam de Turkse Bijbel als een cadeau in ontvangst. Hierna stelde hij vragen over Jezus en Mohammed. De dame van het stel is buitenlands en spreekt nog geen Nederlands. Ze had voor de outreach gebeden en werd tijdens het gebed erg geraakt. Ze wist niet hoe ze mensen kon bereiken vanwege de taalbarriere. God bracht precies de mensen op haar pad die Engels spraken. 
 • Een paar van ons begonnen een aantal gesprekken met een raadsel zodat de mensen aan het denken gezet worden. Bij een stel werkte dit goed. Na het raadsel kwam er een goed gesprek. De jongen van het stel had op tv The Passion of The Christ gezien. Hij vroeg zich af waarom zo’n goede man als Jezus gedood moest worden. We konden veel uitleggen. De jongeman kreg een openbaring en snapte het hoe en waarom! Hij wilde nu nog geen keuze maken, maar ging er zeker over nadenken!
 • Ook een andere man was dicht bij zijn redding. Hij wilde Jezus graag ontvangen. Hij wilde ons in eerste instantie nabidden, maar voelde zich een leugenaar omdat hij een fles vodka in zijn hand had en deze toch leeg zou gaan drinken. Er kwam een tweestrijd in de man. Hij nam wel een kaartje in ontvangst met daarop een link naar een website met goede filmpjes erop.
 • In een gesprek met een Hindoestaanse man vertelde deze ruzie te hebben met zijn buren. We mochten voor deze situatie bidden en baden dat er vrede zou komen in zijn buurt en dan vooral in de harten van de mensen. De man geloofde zelf in heel veel goden. We vertelden hem over De Weg, De Waarheid en Het Leven.
 • Er liep een oudere man met een kruk. We vroegen wat er aan scheelde. De man had kortgeleden een hersenbloeding gehad. Hij was tot nu toe wonderbaarlijk snel vooruitgegaan in zijn herstel. Wel had hij nog wat verlammingsverschijnselen in zijn arm en been. We spraken genezing uit over zijn lichaam en deelden het goede nieuws met hem. Er volgde een mooi gesprek. De man was weduwnaar. Zijn vrouw was wel gelovig. Een stel van ons zat op het bankje en ervoeren dat ze alleen moesten bidden voor het gesprek. Toen vroeg de man ineens of ze er ook bij hoorden. Hierna werd het goede gesprek vervolgd.
 • Een vrouw in een scootmobiel had last van haar rug. Ze kon haar benen ook niet ver optillen. We mochten voor haar bidden waarna ze grote verbetering ervoer. Ze had geen rugpijn meer en kon haar voeten weer zonder pijn en moeite optillen. 
 • We hadden boeken van Tom de Wal (Iedereen kan genezen door Jezus aan te raken) bij ons om uit te delen. Een man vertelde katholiek te zijn. Hij nam dankbaar een boek in ontvangst en zou hem zeker gaan lezen!
 • Een jongeman zat op zijn fiets en was op een vriend aan het wachten. We kwamen met hem in gesprek en deelden het goede nieuws met hem. Even later kwam zijn vriend en stonden ze beiden met anderen van ons in gesprek.
 • Bij het gebouw waar we samenkwamen waren twee mannen aan het vissen. We vertelden hen dat het Gods wil is dat ze vissers van mensen worden. Ook mochten we nog voor hen bidden.

Bij de afsluiting van de dag werd er nog gebeden voor elkaar. Zo kwam een broeder van zijn rugklachten af en de een andere broeder sprak voor het eerst in tongen, besluit Ferry van der Marel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen