24 gospelzangers steunen ‘turbulent’ Wit-Rusland met prachtig lied

Ze komen uit 24 verschillende landen, de gospelzangers die een lied opnamen om hun steun aan Wit-Rusland te betuigen. De zangers maakten hun eigen opname van een Wit-Russisch lied en voegden deze samen in een video, zo meldt het Reformatorisch Dagblad.

Protesten
In Wit-Rusland wordt al langere tijd geprotesteerd tegen president Loekasjenko. De president heeft ondertussen een ambtstermijn van 26 jaar. Vooral in 2020 is er veel geprotesteerd en zijn er heftige confrontaties geweest tussen de autoriteiten en protestanten. Een groep van 24 gospelzangers vond het nu dan ook tijd om de bevolking te bemoedigen. Er werd een video gemaakt van het lied ”Mahutny Bozha” (Almachtige God). De video is een compilatie van de 24 losse opnames van elke zanger(es).

Steun
Het ”Mahutny Bozha” werd in 1943 geschreven als gebed voor Wit-Rusland en wordt regelmatig als hymne gezongen tijdens erediensten. Tijdens de protesten in Wit-Rusland is het lied met enige regelmaat gezongen als protestlied. De regering heeft daarom een verbod gelegd op het zingen van dit lied in katholieke kerken. De gospelzangers hebben ondanks dat toch hun steun betuigd aan de Wit-Russische bevolking met dit lied. Het nummer werd vorige week geplaatst op het YouTube-kanaal ” Gospel Singers For Belarus”.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen