250 christenen van verschillende denominaties komen samen op weiland van ‘Jezus Redt’

Op de boerderij van ‘Jezus Redt’ in Giessenburg kwamen zondag 250 christenen samen om een grote familie-kerkdienst te houden. Zanger Christiaan Verwoerd leidde de aanbidding en er kwamen diverse sprekers aan het woord. “Je ziet dat mensen met een evangelische of een reformatorische achtergrond zeggen: we willen ons niet verschuilen achter een denominatie of liturgie, we willen één zijn in de Heere Jezus”, zegt initiatiefnemer Florens van der Spek.

Op de video is te zien hoe mensen samen zingen en luisteren naar boodschappen van evangelisten Florens van der Spek en Arjan Baan. Christiaan Verwoerd leidde de aanbidding. Ook was er een bijdrage van voorganger Jürgen Tholel, die inging op de zaak rondom Black Lives Matter, zie video hieronder.

#blacklivesmatter – een gedeelte uit de indrukwekkende toespraak van mijn zwarte broeder Jürgen Tholel! Oproep om als blanken en zwarten de strijdbijl te begraven aan de voet van het Kruis.

Posted by Arjan Baan on Sunday, June 14, 2020

Initaitefnemer Florens van der Spek vertelt tegenover Revive.nl. “Ik heb het samen met evangelist Arjan Baan last minute georganiseerd. Ik had het al lange tijd in gedachte, want ik geloof dat dit heel belangrijk is. We moeten als broeders en zusters samen blijven komen. Door de coronacrisis leven veel mensen geïsoleerd.”

Familiebijeenkomst
“Wij houden ook op zaterdag en dinsdag bijeenkomsten, maar ik merk dat mensen beschroomd zijn om te komen, omdat ze bang zijn om de overheid ongehoorzaam te zijn.” Van der Spek en Baan besloten om het uiteindelijk een familiebijeenkomst te noemen. “Als je het een familiebijeenkomst noemt, mag je wel samenkomen.” 

“We hebben een groot weiland, waar normaal gesproken koeien lopen. Ik ben zaterdag nog flink gaan maaien en alles schoon gaan maken, zodat men er klaar voor was om samen te komen.”

“Ik ben zaterdag nog flink gaan maaien en alles schoon gaan maken, zodat men er klaar voor was om samen te komen.”

Hij benadrukt waarom deze bijeenkomst zo mooi is. “Juist in deze tijd vallen kerkmuren weg en zie je het verlangen om als één gemeente te stralen in deze wereld. Het gaat er vooral om: Geloof je in de Heer Jezus en in Gods Woord als waarheid voor ons leven?”

“Het was heel erg geslaagd. De politie kwam nog wel even kijken en ze vroegen zich af of dit geoorloofd was. Maar we hielden ons keurig aan de regels, met de benodigde anderhalve meter afstand.”

“Ik sluit het zeker niet uit dat we dit nog veel vaker gaan doen. Misschien doen we het volgende week weer! Maar ik hoop vooral dat het mensen inspireert om hetzelfde te doen. Ik geloof dat God op elke plek in Nederland graag sterk wil bewegen.”

Een samenkomst als #familie in #DeHeereJezusChristus deze morgen! In een open Hemel God aanbidden!

Posted by Florens van der Spek on Sunday, June 14, 2020

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen