40 miljoen Amerikaanse christenen stemmen niet, maar Kirk Cameron wil dat veranderen

President Trump deed het in 2016 goed onder blanke evangelicals; een groep mensen waar democraat Joe Biden nu ook z’n pijlen op richt. En hoewel de president veel steun heeft bij christenen, is er een grote onaangeboorde markt die Biden zou kunnen bereiken.

In 2016 stemden naar schatting 40 miljoen Amerikaanse christenen niet. Acteur en producer Kirk Cameron begrijpt dit niet en stimuleert deze groep door middel van campagnes om te gaan stemmen.

40 miljoen
“De groep niet-stemmers is zelfs groter dan 40 miljoen”, vertelde Cameron maandag aan CBN News ‘Faith Nation. “De 40 miljoen zijn de geregistreerde christelijke kiezers die ervoor kozen om niet te stemmen. Maar er zijn er twee keer zoveel die niet eens geregistreerd zijn. Je hebt dus eigenlijk 120 miljoen christenen die ervoor hebben gekozen niet te stemmen bij presidentsverkiezingen zoals deze.”

Desondanks neemt de drive om te stemmen toe, ook onder christenen. “Toen ik dit jaar door het land reisde en met mensen in kerken over het hele land sprak, merkte ik dat het enthousiasme voor deze verkiezing uniek is. In 2016 stemden veel evangelicalen, maar het is niets vergeleken met wat ik nu zie.”

Klik hier om het hele verhaal van Kirk Cameron op CBN te lezen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen