5 hartverwarmende films voor koude dagen

Ben jij je nog aan het verzetten tegen de kou en het donker van de aanstaande winter? Dat is helemaal niet nodig! Er is zoveel om van te genieten dit seizoen. Wat dacht je van warme chocolademelk en gezellige lampjes overal? Maar het fijnste van de winter is natuurlijk om heerlijk onder een dekentje op de bank films te kijken. En dan het liefst films die je dichter bij God brengen, natuurlijk. Deze 5 films op New Faith Network gaan je winter een stuk beter maken!

  1. Christmas Oranges

Christmas Oranges is een christelijke film over de 9-jarige Rose die bij haar geboorte te vondeling wordt gelegd, maar gelukkig opgroeit in het gezellige weeshuis Greenwoods. Door een grote tragedie wordt ze vlak voor Kerstmis overgeplaatst naar een heel wat minder prettig weeshuis. Het strenge schoolhoofd, de heer Crampton, zorgt ervoor dat alle kinderen worden gestraft wanneer één van hen zijn regels overtreedt. Voor Rose is hij extra wreed in zijn aanpak. Maar… Kerstmis blijkt een tijd van wonderen.

  1. The Girl Who Believes in Miracles

In tegenstelling tot de meeste mensen is de jonge Sara Hopkins bereid om God op Zijn woord te geloven. Wanneer een dominee haar vertelt dat geloof bergen kan verzetten, begint ze te bidden. Wat begint met een dode vogel die weer tot leven komt, leidt ertoe dat overal in de stad mensen plotseling genezen van hun ziekte en ellende. Maar de overweldigende druk en aandacht die Sara krijgt, eisen al snel hun tol. Zal haar familie hun wondermeisje kunnen redden voordat het te laat is?

  1. We Three Kings

Amy, Catherine en Charles kunnen niet wachten tot hun oom Henry op bezoek komt voor Kerstmis. Het is een jaar geleden dat de kinderen hun geliefde moeder verloren. Om de leegte op te vullen, zijn ze druk met de voorbereidingen voor het kerstspel in hun kerk. Dat blijkt alleen nog niet zo makkelijk te zijn en ze komen voor een hoop uitdagingen te staan. Tijdens zijn verblijf, schrijft hun oom het klassieke kerstlied ‘We Three Kings’. Door dit prachtige lied leren ze meer over Jezus en de geschenken die hij kreeg van de wijzen. Dat zal een groot verschil maken in hun leven. Een prachtige en oprechte film over de ware betekenis van kerst. Met een gastrol van Michael W. Smith!

  1. Tulsa (vanaf 17 december)

Al jarenlang gaat het leven van veteraan Tommy Colston bergafwaarts. Wanneer hij plotseling een 9-jarige dochter blijkt te hebben, Tulsa, wordt zijn leven volledig op zijn kop gezet. Omdat Tulsa onderdak nodig heeft, neemt Tommy haar met tegenzin in huis. Al snel probeert de bijdehante en gelovige Tulsa haar vader mee te nemen naar de kerk en hem van de drank en drugs af te brengen, maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. Wanneer een heftig ongeluk alles overhoop gooit, moet Tommy zijn gevechten met verslaving en verlies overwinnen om de vader te worden die zijn dochter altijd al wilde. Tulsa is een hartverwarmend verhaal over liefde en lijden en wat het betekent om je leven aan Jezus te geven. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

  1. Christmas for a Dollar

Midden in de Grote Depressie heeft de familie Kamp het moeilijk sinds het overlijden van moeder. De oudere kinderen doen hun best om voor het gezin te zorgen, maar de jongere kinderen, waaronder Norman en de kleine Ruthie, worstelen met een sombere toekomst. Met stijgende schulden door Normans strijd met polio, verwachten de broers en zussen een kerst zonder cadeautjes. Maar ze ontdekken al snel dat het hart van Kerstmis niet over spullen gaat. Een heerlijke film om met het hele gezin te kijken!

Over New Faith Network

New Faith Network is een online platform met het grootste aanbod christelijke films en series in een veilige omgeving voor het hele gezin. Start nu jouw gratis proefperiode via www.newfaithnetwork.nl.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen