Vijf krachtige geloofsstatements die je leven veranderen

Andrea Alley van Moral Revolution vertelt waarom het belangrijk is om positief en hoopvol te denken, in plaats van mee te gaan in de negativiteit van de wereld om ons heen. Ze geeft daarbij vijf krachtige geloofsstatements die je zullen helpen om naast God (het belangrijkste), ook van jezelf te houden.

Ze vertelt: “Hoe kan zoiets kleins als een gedachte je hele leven veranderen? Het kan, omdat het de manier is waarop we zijn ontworpen. Als je sceptisch bent ingesteld, experimenteer eens een dag om positief te gaan denken.

“In plaats van te denken: ‘Ik ben hier niet goed in. Dit wordt moeilijk’; denk: ‘Ik ben hier meer dan in staat om dit te doen.”

Wanneer je aan een groot project werkt, je huis schoonmaakt of wanneer je voor een andere overweldigende taak staat, besluit dan dat je alleen positieve gedachten zult hebben. In plaats van te denken: ‘Ik ben hier niet goed in. Dit wordt moeilijk’; denk: ‘Ik ben hier meer dan in staat om dit te doen. Ik zal dit in een mum van tijd voor elkaar krijgen.’ Zie hoe je je voelt na een hele dag positieve gedachten over jezelf te hebben gedacht.

Hier is het tweede deel van deze les: wat je over God gelooft, verandert ook alles. Je kunt geloven dat God een moeilijk te behagen taakmeester is die alleen maar ziet hoe je tekort schiet of je kunt geloven dat Hij een liefhebbende Vader is die je als zoon of dochter in Zijn gezin heeft opgenomen. Je kunt geloven dat God dingen met opzet voor je achterhoudt, of je kunt geloven dat Hij een Vader is die Zijn kinderen overvloedige gaven schenkt.

Hier zijn vijf krachtige overtuigingen die je leven zullen veranderen als je ze gelooft:

  1. IK GELOOF GOD VOLLEDIG.

God houdt Zijn beloften. Hij doet alles wat Hij zegt dat Hij zal doen. God spreekt alleen waarheid, en het ligt niet in Zijn karakter om te liegen of iets te beloven waar Hij zich niet aan kan houden (Numeri 23:19).

  1. IK VERTROUW GOD.

God is niet humeurig en Hij verandert niet van gedachten over ons. Hij kijkt ons altijd aan door de ogen van een liefhebbende Vader. Hij verlaat ons nooit. God weet niet alleen de dingen die we nodig hebben, maar ook de dingen die we willen. God heeft een geweldig plan voor ons. De toekomst is hoopvol in Hem (2 Samuël 7:28).

  1. IK BEN KRACHTIG.

De woorden die we zeggen zijn krachtig (Spreuken 18:21). De keuzes die we maken zijn krachtig. Daarom gaf God ons de Heilige Geest, om ons te helpen goede beslissingen te nemen. We hoeven niet door het leven te gaan als slachtoffer van omstandigheden. Vaak kunnen we iets doen om ze te veranderen, maar als dat niet het geval is, kunnen we altijd beslissen hoe we erop zullen reageren.

  1. IK BEN WAARDEVOL.

We zijn waardevol voor God. Ieder van ons is een droom van Gods hart die Hij tot stand heeft gebracht met specifieke gaven en kenmerken. Als we de waarde zien die God voor mensen heeft, behandelen we onszelf en anderen met vriendelijkheid en respect (Matteüs 10: 29-31).

  1. IK BEN BELANGRIJK.

God heeft een groot plan en wij maken er deel van uit (Efeziërs 2:10). Het is geen fout dat ieder van ons hier op aarde is. We hebben elk een specifieke rol te spelen in Zijn verhaal dat zich op aarde ontvouwt.

Jij bent de vrucht van het opzettelijke, doelgerichte ontwerp van een liefdevolle Schepper. Je draagt ​​ongelooflijke dingen die uniek zijn voor jou. De wereld wacht op mensen die dapper genoeg zijn om zichzelf te geven en dingen ten goede te veranderen.

Onze overtuigingen veranderen de sfeer om ons heen, evenals die in ons. Je seksualiteit gaat niet alleen over wat je met je lichaam doet. Het gaat over wat je gelooft in je geest, wat je denkt in je hoofd en hoe je ook je emoties beheerst.

Klik hier om de hele blog te lezen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen