Vijf waarheden die je moet horen om negativiteit te bestrijden

Elke dag worden we geconfronteerd met gevechten die niemand kent, vooral in onze gedachten. Als je op dit moment worstelt met negativiteit, moet je deze vijf waarheden horen. Verklaar deze waarheden aan jezelf wanneer negativiteit binnensluipt.

1. Je hebt gefaald maar bent geen mislukking

Op een bepaald moment in je leven heb je misschien gefaald. Maar dat falen zal nooit bepalen wie je bent. Niemand doet alles in één keer goed en ook is niemand perfect. Blijf dus doorgaan en leer van die mislukkingen. Gebruik het als een kans om te groeien, want er is altijd hoop in God.

“Kom nu, laten we de kwestie oplossen”, zegt de HEER. ‘Al zijn uw zonden als scharlaken, ze zullen wit zijn als sneeuw; hoewel ze rood als karmozijnrood zijn, zullen ze als wol zijn. ” – Jesaja 1:18

2. Je bent niet je verleden

Misschien ben je in het verleden tekortgeschoten, maar het zal nooit bepalen wie je bent. Je bent wie God zegt dat je bent en Hij heeft grootste plannen voor jouw leven. Luister dus niet naar de leugens van de vijand die je aan je verleden blijven herinneren. Luister in plaats daarvan naar God en ga staan in die identiteit.

“Vergeet de vroegere dingen; blijf niet stilstaan ​​bij het verleden. Zie je, ik doe iets nieuws! Nu springt het op; zie je het niet? Ik maak een weg in de wildernis en stroompjes in de woestenij. ” – Jesaja 43: 18-19

3. Je bent vergeven

Terwijl je door je levensreis loopt, zullen er omstandigheden zijn die je aan fouten uit het verleden herinneren. Soms is jezelf vergeven het moeilijkst, dus als deze leugens in je gedachten kruipen onthoud dan altijd dat God je al vergeven heeft.

“Als we onze zonden belijden, is Hij getrouw en rechtvaardig en zal Hij ons onze zonden vergeven en ons reinigen van alle ongerechtigheid.” – 1 Johannes 1:9

4. Je bent geliefd

Soms lijkt het alsof onze pijnlijke ervaringen in het leven ons vertellen dat we niet geliefd zijn. In het ergste geval fluistert de vijand dat niemand van je houdt. Maar onthoud altijd dat dit allemaal slechts leugens zijn. Als er één ding constant is in deze wereld, dan is het wel Gods liefde. God houdt zoveel van je, en dat zal Hij altijd blijven doen.

“De HEER is in het verleden aan ons verschenen en zei:“ Ik heb je liefgehad met een eeuwigdurende liefde; Ik heb je met onfeilbare vriendelijkheid aangetrokken. ” – Jeremia 31:3

5. Je bent verankerd in Hem

Te vaak verankeren we onze identiteit in de dingen van deze wereld. Het kan afkomstig zijn van ons gezin, onze status, relaties, carrière of geld. Maar in werkelijkheid zou dit nooit onze identiteit kunnen bepalen, omdat deze allemaal vluchtig zijn. Het enige dat in de eeuwigheid zal weerklinken, is onze identiteit in God. Als er op dit moment niets goed gaat in je leven, onthoud dan altijd van Wie je bent. Je bent Gods geliefde, en in Hem ben je verankerd.

‘Zie eens wat een grote liefde de Vader ons heeft geschonken, dat we kinderen van God zouden worden genoemd! En dat is wat we zijn! ” 

Dit artikel verscheen eerder op Godtv

Lees het hier terug: https://godtv.com/truths-battle-negativity/

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen