6 tips voor mannen om je huwelijk beter te maken

Een van de belangrijkste voornemens die we kunnen doen voor het nieuwe jaar is werken aan een beter huwelijk! Je hebt een Engelse uitspraak die luidt: ”A happy wife is a happy life!!” 

En ja, dat klopt als een bus! Laat het je doel zijn voor het nieuwe jaar om je vrouw gelukkig te maken en te werken aan een droomhuwelijk! Je zult merken dat je er zelf ook gelukkig van wordt en nog belangrijker dat is wat God van je vraagt!

Hierbij 6 tips voor een beter huwelijk!

1. Geef haar je volle aandacht!
Waar elke vrouw naar verlangt, is aandacht van haar man! 
Dit is een teken van respect en dat je naar haar luistert. Ze wil voelen dat je haar hoort en dat je haar opmerkt. Dus de volgende keer dat je met vrouw praat, doe dan je telefoon aan de kant, kijk haar in de ogen, en luister naar haar. En daarmee bedoel ik dus echt luisteren! 

Probeer haar te begrijpen en stel vragen en knik zodat ze weet dat je luistert. Als je hiermee aan de slag gaat, dan zul je merken dat er veel meer harmonie ontstaat in je huwelijk!

2. Bid met je vrouw!
Als er iets is dat de man met zijn vrouw verbindt dan is dat wel gebed! Door te bidden komen jullie samen op dezelfde golflengte, dit zorgt voor eenheid en kracht! Je leert de ander ook beter kennen omdat je dan ook hoort wat er in het hart afspeelt. En het belangrijkste, God is aanwezig in je huwelijk!

3. Wees meer intiem!
Kom vaker samen om intiem te zijn, geef meer aandacht aan romantiek en voorspel. Laat het weer zo zijn zoals in het begin van je huwelijk en in jullie date-fase!

4. Doe iets leuks samen!
Blijf niet altijd hangen in je huis. Dit geldt vooral voor koppels met kinderen! Het is belangrijk dat jullie samen iets leuks doen buiten het huis. Ga zo nu en dan samen uit eten of boek een hotel!

Neem tijd voor elkaar en investeer in je huwelijk!

Klik hier voor leuke uitstapjes >>>

5. Verras elkaar!
Wat elke vrouw geweldig vind zijn de kleine waarderingen. Koop iets voor haar, een heerlijk geurtje of een kledingstuk. Gebruik je creativiteit, jij weet wat ze leuk vindt!

6. Lees samen de Bijbel!

En mijn laatste tip is lees samen de Bijbel! Gods Woord heeft kracht en biedt ons de sleutels voor een gezegend huwelijk en leven!

Dit artikel is geschreven door Roeles Nelom. Klik hier voor meer artikelen van Roeles.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen