7 mooie tips om de Bijbel makkelijker te lezen

Astrid Feddes van stichting Destined to Reign geeft in de onderstaande video zeven handige tips om de Bijbel beter te kunnen lezen. Ze vertelt dat ze veel vragen krijgt over Bijbellezen. Sommige mensen hebben er moeite mee, zegt ze. Maar deze tips zullen je op weg helpen.

1. Lees de juiste vertaling.

“Het is belangrijk dat je de juiste Bijbelvertaling leest, die helemaal bij jou past. Vroeger las ik oude vertalingen, met woorden zoals ‘gij’, maar dat sloot niet aan bij de manier waarop ik normaal sprak. Kies een vertaling die jij je eigen kan maken. Schrijven in je Bijbel helpt ook. Mijn Bijbel staat vol met onderstrepingen, hartjes of uitroeptekens.”

2. Vraag de Heilige Geest om wijsheid voor wat Hij wil onderwijzen
“De Heilige Geest is de auteur van de Bijbel en tevens de beste leraar die er is. Hem kun je alles vragen. ‘Wilt U mij helpen om te begrijpen wat ik zo ga lezen?'”

3. Lees de tekst twee keer
“Lees de tekst niet één keer, maar minstens twee of drie keer. Tijdens de eerste keer kun je over dingen heen lezen, maar later zie je woorden eruit springen die je voorheen niet opvielen.”

4. Wat heb ik geleerd?
“Als je een tekst een paar keer gelezen hebt, vraag je dan af: wat kan ik hiervan leren? Is het een opdracht? En wat zegt deze tekst over Jezus, de Heilige Geest of God? Kijk wat je ervan kunt leren.”

5. Bespreek het met God
“Als je kijkt wat jouw geraakt heeft, bespreek het met Hem. Misschien heb je mooie beloften gelezen, bedank Hem. Of vertel Hem wat je moeilijk vindt, of vraag Hem om uitleg.”

6. Breng het in de praktijk
“Kijk vervolgens hoe je het direct in de praktijk kunt brengen. En doe dat ook! Vaak kunnen we mooie dingen lezen, maar er niets mee doen. Laten we niet lezers zijn van het woord, maar doeners.”

7. Vertel het voort
“Als je de Bijbel leest en je wordt door een gedeelte geraakt, ga het dezelfde dag nog delen met iemand die je tegenkomt. Of bel de persoon en vertel wat jou geraakt heeft. Dan vindt er vermenigvuldiging plaats.”

7 tips om je bijbel te lezen

Persoonlijke bemoediging en 7 tips om je bijbel te lezen

Posted by Destined to Reign on Friday, April 3, 2020

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen