70-jarige Oegandese predikant vermoord voor evangeliseren, maar christenen blijven uitreiken

Een radicale moslim heeft aan de politie in Oeganda bekend dat hij eerder deze maand een 70-jarige predikant heeft vermoord, meldt The Christian Post. Hij zei dat hij dit deed vanwege de opdracht van Allah om alle ‘ongelovigen’ te doden die moslims ‘misleiden’ door het evangelie te delen.

De pastor was op de avond van 11 juni met zijn vrouw op weg naar huis van de markt. Moslimextremisten hielden hen toen aan. Zijn vrouw Christine beschrijft wat er gebeurde. “Toen ik wegsnelde om mijn leven te redden, hoorde ik geluid en gejammer van mijn man. Ik realiseerde me dat zijn leven in gevaar was.”

Toen ze thuiskwam, trilde ze en kon ze niet praten. Haar kinderen brachten haar naar een ziekenhuis. De volgende ochtend, toen ze weer bij bewustzijn kwam, vroeg ze haar kinderen naar de locatie te gaan.

Christine: “Bij aankomst daar troffen ze een groep christenen en familieleden aan rond het dode lichaam. De mensen rouwden om hun bisschop nadat hij door moslimradicalen was vermoord.”

Volgens World Watch Monitor heeft een islamitische rebellenbeweging van eigen bodem die zich organiseert in de naburige Democratische Republiek Congo, Oegandese radicalen aangemoedigd om christenen te vervolgen.

Kwetsbaar
Voice of the Martyrs zei eerder al dat de geschiedenis van Oeganda het land kwetsbaar heeft gemaakt voor de invloed van de islam. “Arabische landen blijven aanzienlijke middelen investeren in het bevorderen van de moslimbelangen in het land.”

In Oeganda komt vervolging vooral voor in de vorm van lokale radicale moslims die christenen vervolgen. Dit gebeurt meestal in gebieden waar “radicalen langzaam maar zeker binnendringen”.

“De invloed van de radicale islam is gestaag gegroeid. In de grensregio’s woont een meerderheid van moslims. Vooral daar maken christenen ernstige vervolging mee. Dit geldt vooral voor christenen met een moslimachtergrond”, staat op een factsheet van Voice of the Martyrs.

Ondanks de ernstige vervolging waar Oegandese christenen mee te maken hebben, reiken ze uit naar moslims. Veel kerken trainen leiders hoe ze het evangelie met moslims kunnen delen. Ook zorgen ze voor nieuwe gelovigen die worden vervolgd.

Lees hier het Engelse artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen