Acht redenen waarom het belangrijk is een Bijbelschool te doen

In Mattheus 9:35-38 ziet Jezus een grote groep mensen die opgejaagd en afgemat zijn. Ze leken op een kudde schapen zonder herder. Jezus zegt dan: “Wat is de oogst toch groot en wat zijn er weinig arbeiders. Vraag de Heer om arbeiders die de oogst binnen kunnen halen.” Dit is de kern van het probleem: er is een grote oogst die binnengehaald moet worden, maar waar zijn de mensen die dit gaan doen?

God zoekt mensen die het evangelie vertellen, die zieken genezen in Zijn naam, die spreken in tongen om hun geloof op te bouwen, die boze geesten verjagen en die omzien naar mensen in nood (Markus 16:15-18). De praktijk leert dat Christenen dit niet zo maar gaan doen. En dat is logisch, want je moet het leren. Om iets te leren, moet je tijd apart zetten. Tijd om getraind te worden.

“God zoekt mensen die het evangelie vertellen, die zieken genezen in Zijn naam, die spreken in tongen om hun geloof op te bouwen, die boze geesten verjagen en die omzien naar mensen in nood”

Klaarmaken
Jezus nam ook een aantal jaren zijn discipelen mee om hen klaar te maken om de dingen te doen die Hij deed. De discipelen werden uit hun dagelijkse bestaan gehaald om tijd door te brengen met Jezus en van Hem te leren. En dat hebben wij eigenlijk allemaal nodig. 

Een fulltime bijbelschool is hier de ideale plek voor. Je wordt uit je dagelijkse leven gehaald, zodat je je goed kan focussen op een leven met God en de bijbel kan bestuderen en gaan doen. Het Woord van God moet praktisch worden in je leven. Zo kun je enthousiast worden, kunnen er dingen opgeruimd worden in je leven en kun je oefenen en leren uitstappen in de dingen van God. 

Heerlijk
Hoe heerlijk is het om te zien dat mensen genezen worden doordat God door jou heen werkt. Hoe geweldig is het om mensen door middel van een profetie op te bouwen en te bemoedigen? En hoe geweldig is het als mensen door jouw leven heen Jezus leren kennen en tot geloof komen.

God wil jou gebruiken! Hij zoekt arbeiders en ben jij daar één van? 
God heeft voor ons allemaal een plan. Hij heeft taken voor je klaar liggen. Je wordt nergens blijer van dan te doen wat God van je vraagt (Efeze 2:10).  

Katapult
In 2004 sprak God tegen mij en ben ik ‘De Katapult’ gestart. Een fulltime bijbelschool om kinder- en tienerwerkers te trainen. En als ik zie wat de vruchten daarvan zijn, dan wordt ik heel blij (en ik denk God helemaal). 

Als je getraind wordt, krijg je invloed. Ik moet denken aan verschillende oud-studenten die in de loop van de jaren, na de bijbelschool, echt onwijs veel impact hebben gehad en nog steeds hebben. Zij veranderden en redde letterlijk levens. Zowel natuurlijk als geestelijk. 

Sleutel voor opwekking
In 2014 ben ik ook een school voor gebed en aanbidding begonnen, omdat gebed de sleutel is voor opwekking. We leven in de laatste dagen en God wil graag Zijn geest uitstorten, zodat er nog een hele grote oogst van zielen binnengehaald kan worden. Maar dan moet Zijn volk wel gaan leren bidden. Daarom heb ik ‘de Wake-up gebedsschool’ opgericht. Om mensen klaar te maken die de grote oogst, waarover Mattheus 9:35-38 spreekt, binnen te bidden. Ook door deze school heb ik veel mensen tot bloei zien komen.

“We leven in de laatste dagen en God wil graag Zijn geest uitstorten, zodat er nog een hele grote oogst van zielen binnengehaald kan worden.”

Natuurlijk zijn er genoeg redenen om een bijbelschool niet te doen. Maar komen deze redenen van jezelf, de wereld, van de mensen om je heen of van God? 

Acht redenen
Het kan zijn dat God op dit moment aan je hart klopt en van je vraagt om de stap te nemen om een bijbelschool te gaan doen. Mocht je nog steeds twijfelen, dan heb ik hieronder een aantal redenen gezet die je kunnen helpen en aanmoedigen om die keuze echt te maken. 

  • Je leert God beter kennen en daardoor ook jezelf. 
  • Je leert om dingen op te ruimen in je leven, zodat er ruimte komt voor meer van Gods Geest
  • Er komt discipline in je leven
  • Je leert Gods woord beter kennen en toe te passen
  • Je leert je gaven en talenten te ontdekken en te gebruiken
  • Je leert de gaven van de Geest in praktijk te brengen
  • Je leert vaardigheden die je in je persoonlijk leven en in je kerk kunt gaan inzetten
  • Je wordt een zegen voor velen, omdat de bijbelschool je klaarmaakt voor zending en opwekking

Van het volgen van een bijbelschool krijg je nooit spijt. Het vormt, traint en discipelt. Het maakt je een mooier mens die Jezus beter leert kennen. Met zo’n fundament in je leven, kun je veel betekenen in het koninkrijk van God. 

Heb jij interesse? Meld je aan via www.dekatapult.nl of www.wakeupgebedscchool.nl voor meer informatie. Ik hoop je te zien. 

Met vriendelijke groeten,

Herman Boon 

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen