98 Nederlandse kerken namen deel aan Red Wednesday: “Sta op voor de vrijheid om te geloven!”

Woensdag werd voor het vierde jaar op rij in Nederland door kerken meegedaan met de internationale ‘Red Wednesday’. Op Red Wednesday wordt aandacht gevraagd voor vrijheid van mensen, maar in het bijzonder voor zwaar vervolgde christenen. Dit jaar deden maar liefst 98 Nederlandse kerken mee.

“Door rode kleding of een solidariteitsbutton te dragen, kerkgebouwen rood aan te lichten en op andere manieren, tonen we ons solidair met mensen die om hun geloof worden vervolgd”, meldt Kerk in Nood

op haar website.

Voor de vierde keer op rij organiseerde de stichting de Nederlandse versie van Red Wednesday. “Sta op voor de vrijheid om te geloven!”, was de oproep van Kerk in Nood aan Nederlandse christenen dit jaar.

Geloofsvervolging
Geloofsvervolging neemt wereldwijd steeds meer toe. In 62 landen worden rechten van gelovigen aanzienlijk geschonden. Vooral christelijke minderheden lijken doelwit te zijn van vervolging, discriminatie en onverdraagzaamheid.

Elk jaar is er bij Red Wednesday aandacht voor een specifieke groep. Zo was er woensdag speciaal aandacht voor vrouwen die “vanwege hun geloof doelwit zijn van ontvoering, waarna ze worden gedwongen zich te bekeren en te trouwen”, aldus de website.

Lees hier het originele bericht.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen