Iedereen beleeft zijn of haar doop anders, het is een unieke ervaring. Dat was het ook voor Gisella, maar de weg ernaar toe duurde even. Hoewel gelovig opgevoed, wist ze nog niet zo goed wat het persoonlijk voor haar betekende. Pas later merkte ze dat ze iets miste en ging ze op zoek naar wat dat was.

“Ik ben echt met het geloof opgegroeid. Het was standaard dat we iedere zondag naar de kerk gingen, maar ik was niet bewust van wat het inhield. Hoewel ik trouw naar de kerk bleef gaan, merkte ik dat ik geen klik had met de jongeren daar. Dat leidde ertoe dat ik in mijn puberteit het geloof links liet liggen en een andere kant op ging. In vond het geloof maar “suf” en had er weinig interesse in.

Mijn broertje en zusje zijn wel altijd trouw naar de kerk gegaan en lieten zich dopen, dat was in 2007. Ik vond het een hele mooie ervaring en mensen vroegen aan mij of ik me ook wilde laten dopen. Hoewel ik nooit heb getwijfeld aan God, voelde ik dat het nog niet mijn moment was.

Pas 3 jaar geleden kreeg ik de behoefte om te gaan onderzoeken, ik had het gevoel dat ik iets miste. Het is een soort gemis wat ik moeilijk kan omschrijven. Ik was weer nieuwsgierig naar het geloof en of dat het antwoord zou zijn op hetgeen wat ik miste.

Op Facebook zag Gisella een berichtje van iemand die zijn tv had uitgeleend aan Marc-Joshua de ‘l Isle. Ze kwam erachter dat Marc-Joshua de voorganger is van een kerk bij haar in de buurt. Naar aanleiding daarvan besloot ze de kerk te bezoeken, geen idee hebbende wat ze kon verwachten.

“Ik was positief verrast! Ik zag allemaal mensen van mijn leeftijd, dit klopte totaal niet met het beeld dat ik had. In mijn gemeente vroeger waren er met name ouderen en viel ik als tiener vaak tussen wal en schip.

Ik vond de dienst erg fijn en ben gelijk na die eerste dienst met Marc-Joshua in gesprek gegaan. Het kwam ook op het onderwerp van de doop en dat ik nog niet gedoopt was. Hij vertelde over wat er in de Bijbel staat over de doop. Dat je dan laat zien dat je voor Jezus hebt gekozen. Vanuit het gemis dat ik ervoer was ik weer op onderzoek uitgegaan. Het was mijn eigen keuze om weer naar de kerk te gaan. Nu voelde het als het juiste moment om me te laten dopen.

Gisella’s doop was op een mooie plek op het strand in Almere Poort, een rustig plekje waar ze graag verblijft.

Het was een van de mooiste dingen die ik mijn leven heb meegemaakt. Ik voelde de hele dag heel veel blijdschap. Natuurlijk gezien kan ik dit niet verklaren, omdat ik zoiets nog nooit eerder heb meegemaakt.

Wat ik ook heel bijzonder vond was dat mijn broertje mij mocht dopen, wat voor hem de eerste keer was.

De doop heeft Gisella’s geloof rotsvast gemaakt. “Ik ben meer bewust van Gods liefde voor ons en lees vaker de Bijbel. In het algemeen ben ik sinds mijn doop meer bezig met het geloof. Ik ben er ook sterker op gaan vertrouwen dat Zijn plan goed is voor ons. Zelfs wanneer we door mindere tijden heen gaan.  

Als je nog twijfelt gedoopt te worden zou ik zeggen; ga op onderzoek uit! Kijk wat het inhoudt! Ga naar de kerk en ervaar hoe dat is. Ik weet zeker dat God op een bepaald moment zal gaan spreken wanneer je op zoek gaat naar hem. Soms merk ik dat er een taboe rust op geloven, alsof het iets is waarvoor je je zou moeten schamen. Het is echter het tegenovergestelde. De rust die ik ervaar door definitief de keuze voor God gemaakt te hebben, kan geen zelfhulpboek tegenop!

Lastige situatie lag gaan twijfelen wacht even dat je daar niet meer moet luisteren, bidden wat er in de Bijbel staat. Geloof niet hebt kun je verkeerde keuzes maken. Bewust dat je een keuze hebt en het goede moet doen. Onbekend iemand op straat dat je bewust bent hoe je kan reageren door het geloof anders naar kijkt naar bepaalde situaties. Daar kan geen guru of zelfhulp ding aan tippen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen