Aanbidding handen en voeten geven

Vanmorgen druppelde His Home Base weer vol. Onze vaste bezoeker uit Afghanistan. Het echtpaar wat hier een paar dagen op marriage retreat is. Iemand uit de zorg die pas later vandaag hoefde te werken. Twee moeders die hun kinderen op school hadden afgezet en op de valreep binnen kwamen lopen en een lieve vrijwilliger en voorbidster die eens per week haar aanbidding ook handen en voeten geeft door te helpen schoonmaken.

Groot houden
Verspreid over de zaal, bezongen we de naam van Jezus uit volle borst. Na het derde of vierde lied stapte er nog iemand binnen. Ze zat nog niet op haar stoel achter in een hoekje, of de tranen biggelden al over haar wangen. Ze had zich dagen groot moeten houden voor haar man en kids, in de kleine kamer met twee stapelbedden en het tafeltje met vier stoelen.

“Zij huilt en wij huilen mee. We zingen shalom, salam en vrede over haar.”

Maar hier mocht ze haar tranen laten gaan en haar hart uitstorten bij haar hemelse Vader. Het voelde alsof Hanna in ons huis was, die maar bleef huilen en bidden en die hogepriester Eli uitlegde dat ze overstelpt was door droefheid en ellende. Ook onze zus was overstelpt. Na drie jaar wachten en nog niets weten over de toekomst van haar en haar gezin, brak het deze dappere geleerde vrouw uit Iran vandaag even op. De beproeving voelde te zwaar en het wachten duurde te lang. 

Zij huilt en wij huilen mee
Na onze aanbidding en gebeden nodig ik haar uit om in ons midden te zitten. Om beurten bidden we Gods troost, vrede en kracht over haar uit. Zij huilt en wij huilen mee. We zingen shalom, salam en vrede over haar. We openen de Bijbel en lezen de woorden die God spreekt tot Jozua als hij na zo veel jaar wachten niet bang hoeft te zijn, maar sterk en dapper vol moet houden.

We zingen als zij het niet meer kan
Dan eindigen we met dit lied uit Opwekking 616. We zingen als zij het niet meer kan. We zongen het voor haar, voor ons zelf en voor jou:

Houd haar dicht bij U,
laat haar nooit meer gaan.
Voor U legt zij haar leven neer,
verlangend naar Uw vriendschap Heer.
U alleen begrijpt,
wat ze nodig heeft,
Uw liefde die haar warmte geeft,
als U haar in Uw armen neemt.
Leid haar naar Uw hart, 
breng haar terug naar U. 
U bent haar doel,
U bent haar hartsverlangen,
U bent haar doel,
houd haar heel dicht bij U.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen