Aanbiddingsavond Presence afgelopen vrijdag Engelstalig; veel buitenlandse kijkers ervaren Gods zegen

Afgelopen vrijdag organiseerde stichting Presence opnieuw een aanbiddingsavond in ons land. Deze keer was het echter een volledig Engelstalige avond en dat had een reden. Er blijken veel mensen in andere landen naar de livestream te kijken.

“De afgelopen weken kregen we regelmatig mails en berichten binnen van voorgangers en christenen in landen zoals Australië, Canada en Aziatische gebieden”, schreef Wim Hoddenbagh op Facebook. Het blijkt dat veel buitenlandse kijkers de zegen ervaren die van de uitzendingen uitgaat, alleen verstaan ze niet wat er gebeden en gezongen wordt.

Speciaal voor mensen in landen die op dit moment in lockdown zijn of waar de kerken niet in vrijheid kunnen samenkomen, besloot stichting Presence een uitzending in het Engels op te nemen: ‘Encouraging Worship & Prayer For The Church In Lockdown’. De uitzending vond plaats in een pittoresk wit kerkje in Den Ham, Twente.

Bemoedigend woord
Tijdens de avond had o.a. voorbidster Carolyn Ross een bemoedigend woord voor de kerk wereldwijd. “Degene Die op de troon zit nodigt ons, het wereldwijde lichaam van Christus, uit om niet zwak te zijn in een tijd van spanning. Dat is waarom er in Psalm 34:5-6 staat: ‘Ik zocht de Heer en Hij gaf antwoord, Hij heeft mij van alle angst bevrijd. Wie naar Hem opzien, stralen van vreugde, schaamte zal hun gezicht niet kleuren.’

In een plaats van angst, onrust, onzekerheid en lockdown, moeten we ons richten op Degene Die op de troon zit. Als we ons richten op Hem, zullen onze gezichten stralen door het feit dat Hij nog steeds de Overwinnaar is. Onze gezichten zullen stralen door het feit dat de schaamte weggenomen is. De Heer heeft altijd een plan. Geef de hoop niet op.”

De komende tijd zullen de aanbiddingsavonden weer Nederlandstalig en in de buitenlucht zijn. De exacte locatie van de eerstvolgende avond, is op dit moment nog niet bekend.

Kijk hier de Engelstalige aanbiddingsavond in het witte kerkje in Twente terug:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen