Aanhoudende terreur tegen kerken in Canada; ruim 45 kerken in brand gestoken

Een aanhoudende antichristelijke campagne in Canada heeft ertoe geleid dat in totaal 45 kerken zijn aangevallen, waarbij sommige gebouwen tot de grond toe zijn afgebrand, zo meldt CBN News.

De kerkbranden werden in heel Canada gemeld na de recente ontdekkingen van anonieme kindergraven op de plaatsen van voormalige kostscholen voor inheemse kinderen, waarvan vele werden gerund door kerken. De overblijfselen van bijna 1.000 lichamen zijn tot nu toe gevonden, de meeste van inheemse kinderen.

“De misdaden zijn afkomstig van extreemlinkse terroristen met een marxistische ideologie”

De aanvallen zijn voornamelijk gericht op rooms-katholieke kerken die inheemse gemeenten bedienen. De misdaden zijn afkomstig van extreemlinkse terroristen met een marxistische ideologie, die als doel hebben de Canadezen angst aan te jagen omdat ze hun geloof belijden. Inheemse leiders roepen juist op tot het stoppen van de kerkbrandstichtingen.

“Het platbranden van kerken is niet solidair met ons inheemse volkeren. Zoals ik al zei, we vernietigen geen gebedshuizen van mensen”, zei Jenn Allan-Riley, een assistent-pinksterpredikant bij Living Waters Church tijdens een persconferentie vorige week. “We maken ons zorgen over het verbranden en slopen van kerken die meer strijd, depressie en angst met zich meebrengt voor degenen die al pijn en rouw hebben”, zei ze. 

Niet veilig

Terroristen hebben zich ook gericht op andere kerken die niet gelieerd zijn aan de rooms-katholieke kerk. Vorige week werd het gebouw van de House of Prayer Alliance Church in Calgary in brand gestoken.  

“Wij zijn uit vietnam ontsnapt om meer vrijheid te krijgen en we dachten dat het een goed land was. Misschien is het niet veilig om hier in canada te zijn in vergelijking met vietnam”

De dominee van de gemeente, Dominee Nguyen, zegt er het volgende over in een interview: “Wij zijn vluchtelingen. We zijn uit Vietnam ontsnapt om hierheen te komen om meer vrijheid te krijgen, om te leven, en we dachten dat het een goed land was – en nu overkwam het onze kerk. Misschien is het niet veilig om hier in Canada te zijn in vergelijking met Vietnam.”

Hier lees je het volledige artikel van CBN News.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen