Aantal echtscheidingen sinds coronacrisis flink teruggelopen

Het aantal echtscheidingsaanvragen is sinds de coronapandemie fors teruggelopen, meldt de Nederlandse vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators.

De vereniging deed daarbij een steekproef onder ruim driehonderd leden, om te onderzoeken wat de reden van deze terugloop is. Een deel van hen vermoedt dat het komt door de toegenomen financiële onzekerheid en de zorgen om nieuwe huisvesting die een scheiding geeft.

Dichterbij elkaar
Desondanks stelt ook een deel van de onderzochte mensen dat de coronacrisis gezinnen, zowel partner als kinderen, dichterbij elkaar heeft gebracht. Dat zorgt ervoor dat mensen niet willen scheiden, of ze voor huwelijkstherapie hebben gekozen.

“Toch laat zo’n onderzoek ons ook verrassende dingen zien, zoals stellen die eerder bereid zijn tot overleg en hun huwelijk willen redden.”

Voorzitter van de vFAS Alexander Leuftink: “Landelijk hebben we de afgelopen periode een terugloop van het aantal scheidingen gezien, terwijl financieel onzekere tijden veelal wel weerslag hebben op het aantal echtscheidingsaanvragen. Ook zijn de huizenprijzen anders dan ten tijde van de financiële crisis, niet ingestort. Toch laat zo’n onderzoek ons ook verrassende dingen zien, zoals stellen die eerder bereid zijn tot overleg en hun huwelijk willen redden.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen