Abortusklinieken willen verbod op demonstraties voor de deur

Abortusklinieken willen een landelijk verbod op demonstraties in de omgeving van de klinieken. Voorzitter Margreet Jansen van Stisan, een koepel van negen abortusklinieken, pleit hiervoor bij de landelijke politiek. Dat meldt de NOS.

Gisteren besloot burgemeester Marcouch van Arnhem dat in een straal van 500 meter rond een abortuskliniek niet meer mag worden gedemonstreerd of geflyerd. Daarmee wil hij een eind maken aan “hinderlijk en intimiderend gedrag” van betogers tegenover vrouwen die de kliniek bezoeken. De bekendste betogers tegen abortus zijn van de christelijke stichting Schreeuw om Leven en van de christelijke partij Jezus Leeft.

Ondanks het feit dat Nederland zich zo sterk profileert als een vrij land, met vrijheid om te demonstreren, neemt de druk toe om een einde te maken aan abortusdemonstraties.

Emotioneel
Volgens Jansen zouden vrouwen ’emotioneel de kliniek binnenkomen’, voordat ze het leven van hun kind beëindigen. Dat is volgens haar niet de bedoeling. Ze noemt dit ‘ongevraagd advies’ waar vrouwen door ‘van slag kunnen raken.’

Desondanks is het nog maar de vraag of dit landelijke verbod er doorheen komt. Janssen pleit in haar hoedanigheid van voorzitter van de Stichting Samenwerkende Abortusklinieken in Nederland al langer voor een verbod. “Lokaal komt het nog niet echt van de grond, ik ben blij dat het in Arnhem is opgepakt, maar ik vind dat we er wel veel moeite voor moeten doen.”

Ze heeft ook in Zwolle bij de gemeente aangeklopt, maar nog geen antwoord gekregen op haar verzoek om een demonstratieverbod.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen