Acteur Chris Tucker wijst meer dan 10 miljoen dollar af voor filmrol vanwege geloofsbezwaren tegen inhoud

Rapper Ice Cube heeft meegedeeld dat acteur Chris Tucker, zijn medespeler  in de populaire film ‘Friday’ uit 1995, niet in de vervolgfilms verscheen vanwege zijn christelijk geloof. Daarmee wees hij een aanbod af van 10 tot 12 miljoen dollar om een karakter te spelen dat bekend staat om vloeken en het roken van wiet.

Ice Cube deelde de informatie op sociale media nadat hem werd gevraagd of Tucker stopte omdat de komische acteur, die het personage ‘Smokey’ in de film ‘Friday’ speelde, onderbetaald werd.

“We waren bereid om Chris Tucker 10-12 miljoen dollar te betalen om ‘Next Friday’ te doen, maar hij wees ons om religieuze redenen af”, tweette hij. “Hij wilde niet meer vloeken of wiet roken voor de camera.”

Rush Hour
In een interview met All Urban Central afgelopen november had Tucker, die vooral bekend is door zijn rol in de film ‘Rush Hour’, gezinspeeld op de reden waarom hij weigerde te verschijnen in de volgende delen ‘Next Friday’ en ‘Friday After Next’.

“Ik moet je zeggen dat een van de redenen waarom ik het tweede deel niet deed, de wiet was. Die film werd een fenomeen. Maar ik wil niet dat iedereen wiet rookt. Ik heb dit nooit echt aan mensen verteld, maar dat was een van de redenen waarom ik het niet deed. Ik zei: ‘Ik wil niet iedereen vertegenwoordigen die wiet rookt.’

Dat is een van de redenen waarom ik zei: ‘Nee.’ Ik wilde dat personage niet blijven doen. Het was waarschijnlijk goed voor me, omdat dat me naar de volgende fase en de volgende films leidde.”

Christelijk geloof
Tucker heeft in het openbaar gesproken over zijn christelijk geloof. In 2018 vertelde hij aan Piers Morgan, die destijds medepresentator was van ITV’s ‘Good Morning Britain’, dat hij bad voor voormalig president Donald Trump.

“Ik hoop dat hij het goed doet, want ik bid voor hem. We hebben een goede president nodig”, zei hij. “Er moet veel gebeuren in ons land, Amerika. Dus ik hoop dat hij morgen wakker wordt en gewoon het juiste doet.”

“Ik zeg wel wat dingen over hem tijdens mijn stand up comedyshows, maar ik probeer hem aan te moedigen het juiste te doen. Ik ben geen stand up comedian die mensen naar beneden haalt, ik wil dat ze het goede doen.

Hopelijk kunnen we op een dag vrienden zijn en kunnen we praten. Ik wil dat hij succesvol is en het goede doet. Dat is mijn hele houding en dat is waar ik het in mijn show over heb.”

Stand up comedy
In 2014 vertelde Tucker aan de Canadese krant Straight dat hij vanwege zijn geloof terugkeerde naar stand up comedy.

“Christen zijn helpt me in stand up comedy”, zei hij. “Ik moet over andere dingen praten. Normaal gesproken praten de meeste stand up comedians over dingen die gemakkelijk zijn – misschien vloeken of iets ordinairs zeggen. Ik moet dieper graven om iets te vinden dat nog steeds grappig, maar niet ordinair is. Dat is moeilijker, maar ik hou van de uitdaging.”

Tucker groeide op in de Pinksterbeweging en ging regelmatig naar de kerk, volgens de nieuwssite FaithWire. De site zegt dat de acteur zijn geloof verliet nadat hij beroemd was geworden. Later zou hij een wedergeboren christen zijn geworden, nadat hij eind jaren negentig naar Atlanta was verhuisd.

Lees hier het originele artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen