Nergens in Nederland wonen er zoveel christenen als in Amsterdam-Zuidoost, pastor ziet afgelopen Paasweekend als ‘het begin van een opwekking’

Nergens in Nederland wonen er per vierkante kilometer zoveel christenen als in Amsterdam-Zuidoost. Het stadsdeel kent meer dan honderd kerken en bij de voornamelijk Surinaamse en Afrikaanse bewoners heerst er een sterk Godsbesef. Echter was het afgelopen Paasweekend uitzonderlijk, omdat de kerk op meerdere dagen duidelijk naar buiten trad. Daarbij baden meer 150 mensen een gebed om hun leven aan Jezus te geven. “Zoveel verschillende huidskleuren, maar we waren letterlijk één”, zegt jeugdpastor Byron Kwaning uit Amsterdam-Zuidoost.

Elke zaterdag lopen er evangelisten in de Amsterdamse Poort om te getuigen over Jezus. Echter was het zaterdag extra vol, omdat veel kerken er vertegenwoordigd waren. Onder andere River Church, Gods Emabssy, De Deur en Bijbelwoord.nl waren er om het evangelie te delen.

Wim Hoddenbagh van stichting Presence was er ook op zaterdag en hij was onder de indruk. “Ik had duizenden flyers mee in de verwachting dat ik evangelisten zou tegenkomen aan wie ik stapels flyers kon meegeven. Dat bleek geen probleem: ik kwam er letterlijk TIENTALLEN tegen. En allemaal superenthousiast.”

Oogst
De oogst was groot, alleen al River Church getuigde ervan dat maar liefst 166 mensen het zondaarsgebed meebaden. Een van de evangelisten was Pieter van Walsem (14), hij heeft met twintig mensen op straat gebeden om Jezus uit te nodigen in hun levens. Hij vertelt wat God heeft gedaan:

Anton de Komplein
Op maandagavond was er Presence op het Anton de Komplein. Hier kwamen honderden mensen op af. Elvis E en een speciaal koor begeleidden de mensen in Gods aanwezigheid. Grenzend aan het plein waren ook hoge stenen trappen waar veel mensen op zaten. Dat gaf een ‘arena-achtige’ atmosfeer.

Een van de bezoekers was Byron Kwaning, jeugdpastor van de Pentecost Revival Church in Amsterdam-Zuidoost. Hij was blij om te komen. “Als kind van God wil je elke mogelijkheid om God te aanbidden aangrijpen. Al helemaal als het zo gezamenlijk is. Ik ben een groot voorstander om het evangelie naar buiten te brengen.

Dat gebeurde veel in Amsterdam-Zuidoost, maar ik denk wel dat het nu was verminderd. We leven echter in een wereld die duister genoeg is, dus het is zeker nodig om naar buiten te treden. Het licht kun je niet verstoppen.”

Opwekking
Byron gaat zelf elke maand evangeliseren op straat met zang en dans. Hij was dan ook erg te spreken over deze bijeenkomst. “Er waren mensen met zoveel verschillende achtergronden, huidskleuren, etniciteiten. Als christen maakt het niet uit hoe je eruit ziet, je bent letterlijk één. Dat is een droombeeld.

De impact hiervan op Zuidoost is blijvend. Dit het het begin van een opwekking, geloof ik. Het is een zaad die blijft groeien, dit is een van de eerste grote evenementen sinds corona en ik denk dat het veel mensen wakkerschudt.”

Foto: Gerhard Nel Fotografie

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen