Alexis werd bevrijd van ernstige mentale stoornissen: “Ik voelde vrede die ik nog nooit had gevoeld”

Jarenlang worstelde Alexis met mentale stoornissen. Het begon na een relatie waarin ze fysiek en emotioneel was misbruikt. Ze worstelde met woede, schaamte en schuld. “Ik had het gevoel dat ik teveel fout had gedaan, dat ik niet meer terug kon komen bij God”, vertelt ze in een video bij The 700 Club.

Hoewel ze christelijk opgevoed was, stortte ze zich in drugs, seks en alcohol. Daarna kreeg ze nachtmerries. Ook begon ze stemmen in haar hoofd te horen die haar vertelden dat ze waardeloos en smerig was en dat ze beter gewoon dood kon gaan.

Ook kreeg ze vaak woedeaanvallen. Ze had geen controle over die emoties. “Als Alexis boos werd, was het heel eng. Ik zei zelfs tegen mijn man dat we beter sloten op de slaapkamerdeuren konden laten zetten”, vertelt haar moeder.

Na verloop van tijd begon Alexis zichzelf pijn te doen en te snijden met een mes. Een van de keren vond haar moeder haar zo in de keuken. Daarop besloot ze haar dochter naar een psychiatrische inrichting te brengen. Ondertussen bad ze voor Alexis en proclameerde ze beloftes uit Gods Woord over haar.

Toch ging de situatie nog jaren door en zelfs medicijnen konden niet voorkomen dat Alexis zichzelf pijnigde en dat ze stemmen bleef horen. Op een gegeven moment was Alexis zo moe dat ze haar familie liet weten dat ze zichzelf van kant zou maken.

Stemmen
“Ik had die stemmen in mijn hoofd die me vertelden wat ik moest doen, ik zag dingen en ik was gewoon zo moe. Ik streed tegen mezelf en ik kon het niet meer”, vertelt ze geëmotioneerd. Haar ouders bereidden zich erop voor dat Alexis er op een dag niet meer zou zijn. “En dat is hard”, vertelt haar vader.

Op een dag besloten ze hun dochter mee te nemen naar een dienst waar evangelist Todd White sprak. Alexis ging naar voren en zei tegen God: “Als U echt bent, laat Uzelf dan op een duidelijke manier zien, anders maak ik mezelf vanavond van kant.”

“De liefde van God die ik op dat moment voelde, was als iets dat ik nooit eerder had gevoeld.”

Bevrijd
Todd White bad die avond voor haar. “Ik zag haar ogen draaien en ik wist dat ze demonen had”, vertelt hij. “Ik keek alleen maar naar haar en sprak: ‘Kom eruit!’ Meteen viel ze schreeuwend op de grond.” Alexis voelde de demonen letterlijk uit haar lichaam verdwijnen. “Ze werd bevrijd en genezen, en dat alleen door de autoriteit van Jezus.”

“Ik voelde vrede die ik nog nooit gevoeld had en kon mezelf weer horen denken, ik voelde me hersteld en nieuw. De liefde van God die ik op dat moment voelde, was als iets wat ik nog nooit eerder had gevoeld”, zegt ze met tranen in de ogen.

“Als jij je afvraagt of God mensen met een mentale stoornis kan genezen, het antwoord is: ja, want Hij heeft mijn dochter genezen”, getuigt haar vader. Na haar bevrijding wijdde Alexis haar leven aan God toe. Ze stopte met al haar medicijnen; ze was volledig vrij.

Nieuw doel
Vandaag de dag is Alexis getrouwd en heeft een nieuw doel in haar leven: andere mensen die worstelen met mentale stoornissen helpen in de vrijheid te komen door Jezus Christus. “Als ik één ding zou mogen zeggen, is dat: houd vast aan hoop en dat is Jezus. Blijf naar Hem gaan. Hij is de enige oplossing voor je problemen.”

Bekijk hier Alexis’ bijzondere getuigenis:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen