David de Vos over hét vaccin tegen schuld en schaamte

Evangelist David de Vos vertelt hoe belangrijk het is dat we als volgers van Jezus geen schuld en schaamte hebben. Hoe reken je hiermee af? Hij vertelt in dit blog-artikel hoe hij er zelf mee om gaat en waarom zwaktes juist goed zijn.

“Soms zijn we teleurgesteld in onszelf”, zegt David. “We willen veranderen, maar het lukt niet. We zijn zo gefocust op verandering, dat we vast komen te zitten. We gaan goede dingen doen, om ons goed te voelen, niet omdat ze goed voor ons zijn. Dat breekt op. In de Bijbel staat: ‘Er is geen veroordeling voor hen die in Christus zijn.’ We lopen als christenen dus rond met hét vaccin tegen schuld en schaamte, en toch lijken we er de grootste moeite mee te hebben dit toe te passen in ons eigen leven…

“Op het moment dat wij niet weten wie we zijn in Christus, hebben we ook niets te brengen aan de wereld om ons heen.”

Wat is dat toch? Ik geloof dat het dé strategie van de vijand is om de kerk van Jezus Christus lam te leggen. Op het moment dat wij niet weten wie we zijn in Christus, hebben we ook niets te brengen aan de wereld om ons heen. En dat is precies wat de tegenstander wil. Hij is een universele leugenaar, die ons van alles influistert. De leugens die hij jou vertelt, vertelt hij mij ook. Vaak zwijgen we erover en denken we dat we de enige zijn, maar met deze blog wil ik benadrukken: dat ben je niet!”

Schaamte
Hij vervolgt: “Er gaat geen campagne in Afrika voorbij, zonder dat ik denk: ik kan er beter mee stoppen. Ik schaamde me eerst voor die gedachte, tot ik naar Joyce Meyer luisterde en haar hetzelfde hoorde zeggen: ‘Er gaat geen conferentie voorbij, zonder dat ik denk dat ik er mee moet stoppen.’ Laten we de universele leugenaar ontmaskeren en het licht verspreiden waar de wereld naar snakt. Ongeacht onze tekortkomingen.

Paulus zegt het zo mooi: ‘Soms doe ik wat ik niet wil, maar dat ben ik niet langer. Het is mijn zondige natuur. Paulus koppelt zijn gedrag los van zijn identiteit en benadrukt dat we Jezus nodig hebben voor het gedeelte waarin we tekortschieten. Dit vinden we vaak ‘te goedkoop’, want waar doen we anders zo hard ons best voor? Maar als je zo denkt, zeg je eigenlijk: ik heb Gods reddingsplan niet nodig. Juist waar het niet lukt, waar je worstelt en tekortschiet, daar kwam Jezus voor. Pas het evangelie toe, daar waar je het hardst nodig hebt!”

Klik hier om inspirerende boeken en verhalen te kopen van David de Vos.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen