Amazon’s nieuwe hoofdkantoor roept associaties op met toren van Babel

Amazon’s onthulling van de plannen voor een “Helix” -toren als onderdeel van hun tweede hoofdkwartier trekt veel aandacht.

Het bedrijf zei dat de structuur, die deel zal uitmaken van hun PenPlace-site, meer dan 2,5 hectare aan open ruimtes, een amfitheater, winkels en restaurants zal omvatten, evenals een vergaderruimte voor 1.500 personen, naast andere functies.

Tegen 2030 heeft Amazon gezegd dat hun hoofdkantoor 2 minstens 25.000 werknemers zal hebben.

Toren van Babel
Amazons hoofdkwartier zorgt ook voor ophef, waaronder op social media en op diverse conservatieve websites, omdat het qua vorm precies lijkt op de toren van Babel.

In een blogpost zei Amazon: “We hebben een werkruimte voor onze medewerkers ontworpen die prioriteit geeft aan gebieden voor samenwerking, natuurlijk licht en een constante interactie met de natuur. Het ontwerp bevordert welzijn en lichaamsbeweging, keuzevrijheid (de mogelijkheid voor werknemers om te kiezen wanneer, hoe en waar ze werken) en een sterke band met de lokale gemeenschap.”

Het vervolgde: “Wij zijn van mening dat campussen buurten moeten zijn die mensen bij elkaar brengen en geen geïsoleerde ruimtes voor werknemers die hun omgeving negeren.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen