Amerikaanse gouverneur tekent voor bijna volledig abortusverbod

De gouverneur van Arkansas heeft deze week zijn handtekening gezet onder een wetsvoorstel dat bijna alle vormen van abortus verbiedt, zo meldt CBN news. Supporters hiervan hopen dat het het Amerikaanse Hogegerechtshof dwingt de Roe vs. Wade beslissing te herzien. De Roe vs. Wade beslissing heeft namelijk voor de landelijke legalisatie van abortus gezorgd.

Ingrijpend
De gouverneur had de nodige bedenkingen bij het wetsvoorstel. Deze staat abortus namelijk alleen toe om het leven van de moeder te redden. Er zijn in dit wetsvoorstel geen uitzonderingen voor vrouwen die zijn verkracht of door incest zwanger zijn geraakt. Volgens de gouverneur zijn de ”overweldigende wettelijke steun en zijn oprechte en lang gekoesterde pro-life overtuigingen” redenen om toch zijn handtekening te zetten.

Een van velen
Arkansas is bij lange na niet de enige staat waarin een dergelijk wetsvoorstel op tafel is gekomen. In tenminste veertien staten is er dit jaar door wetgevers een absoluut abortusverbod voorgesteld. De wetsvoorstellen kunnen vooral op veel steun rekenen vanuit de conservatieven. Het is overigens niet het eerste wetsvoorstel dat de gouverneur ondertekent met betrekking tot abortus. Sinds zijn aantreden in 2015 heeft hij meerdere abortusbeperkingen vast weten te leggen in de wet.

Verklaring
De gouverneur van Arkansas gaf bij de ondertekening ook een verklaring. Hij geeft aan dat het ondertekenen van het abortusverbod ertoe moet leiden dat het Hooggerechtshof de huidige jurisprudentie teniet doet. Hij geeft echter aan ook moeite te hebben met de striktheid van het wetsvoorstel. ”Ik had liever gehad dat de wetgeving de uitzonderingen voor verkrachting en incest bevatte, dit is altijd mijn consistente mening geweest, en dergelijke uitzonderingen zouden de kansen op herziening door het Amerikaanse Hooggerechtshof vergroten.”

Geduld
Men zal echter nog even geduld moeten hebben. De wet zal pas gehandhaafd kunnen worden vanaf de zomer.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen