Amerikaanse schrijver krijgt visioen over opwekking in Nederland

Troy Black, een Amerikaanse christelijke schrijver, spreker en YouTube bekendheid, deelde onlangs een profetie en een visioen betreffende Nederland.  Hij beschrijft het beeld dat hij kreeg van God, de bijhorende profetie en wat hij denkt dat God ermee wil zeggen. Het zijn bemoedigende woorden over een opwekking die in Nederland zal plaats vinden hoe christenen daar met God actief in mogen zijn.

Onbekende skyline
Het beeld dat Troy kreeg begint met dat hij grijze stenen traptreden voor zich ziet, die leiden naar iets wat lijkt op een gerechtsgebouw. Het oogt oud, vertelt hij en op de achtergrond ziet hij een skyline die laat zien dat het midden in een stad is. De architectuur van de skyline beschrijft hij als erg oud en een beetje vreemd en hij herkent de stad niet. Het visioen gaat verder en hij ziet een voor hem onbekende vlag wapperen in de wind. Dan verplaatst het beeld zich weer naar de trap, waarbij hij nu aan de linkerkant van elke trede een kaars ziet branden. Hij zegt het gevoel te hebben gehad, dat het zeven traptreden waren.

Hij ziet de vlag een tweede keer en nu iets dichterbij, waarbij hij de kleuren rood, wit en blauw helder kan onderscheiden als strepen onder elkaar. Vervolgens kreeg hij twee indrukken van God. Het eerste was het woord ‘opwekking’ en het tweede was de zeven Geesten van God. Dit laatste is voor Troy nog onbekend en hij gaat op onderzoek uit, niet alleen wat betreft de zeven Geesten van God, maar ook om uit te zoeken welke vlag het is die hij zag in zijn visioen.

”Mijn mensen hebben dit in bestaan gebeden en nu kom ik een opwekking brengen.”

Opwekking
Troy ging het internet op en kwam erachter dat het om de Nederlandse vlag ging. Om helder te kunnen krijgen wat God precies wilde zeggen met dit visioen, ging hij weer bidden. ‘’Ik bad over dit visioen en vroeg God om uitleg over dit visioen. Ik had het idee dat de Heilige Geest het volgende zei. ‘Ik kom voor mijn mensen. Mijn mensen hebben dit in bestaan gebeden en nu kom ik een opwekking brengen.’’’

Later in het filmpje legt Troy het een en ander uit over de mogelijke interpretaties als het gaat om de zeven Geesten van God, welke voorkomen in het boek van Openbaring. Uiteindelijk heeft hij het gevoel dat de Heilige Geest hem leidt naar de uitleg die gebaseerd is op Jesaja 7:2. Hierin worden karaktereigenschappen van God beschreven, die aangeduid kunnen worden aan de zeven Geesten van God, of de zeven eigenschappen van de Geest van God. Hij zegt: ‘’Ik geloof dat God wil zeggen dat als we opwekking willen, dat het iets moet zijn wat God zelf doet. Iets wat Zijn Geest organiseert en leidt. Als we opwekking willen, moeten we dit echter wel willen met alle zeven eigenschappen van Gods Geest en niet slechts een paar daarvan.’’

Bemoediging
Daarbij benoemt hij dat dit ook geldt voor onze persoonlijke levens en niet enkel voor een opwekking. ‘’Ons werk is het overgeven aan de Heilige Geest, het overgeven aan alles wat Hij wil doen en wat Zijn plan is. Dan komt de opwekking vanzelf, want het zit in Zijn hart. Hij wil de opwekking meer dan wij die willen.’’ Troy kreeg sterk de indruk dat de opwekking eind december ingeluid zal worden en zal doorwerken tot in de jaren vanaf 2021.

Aan het einde van het filmpje deelt hij nog enkele bemoedigingen, zo benadrukt hij dat God het is die de opwekking laat plaats vinden en we het niet uit eigen kracht kunnen. Ook moedigt hij christenen aan om God te danken voor de opwekkingen die er al zijn geweest, die er nu plaats vinden en de opwekkingen die er gaan komen. Ook roept hij christenen op God te vragen hen te helpen bij de overgave aan de Heilige Geest, zodat Hij door hen heen kan werken en kan doen wat in Zijn hart is.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen