Amsterdams gerechtshof bepaalt dat Nashvilleverklaring niet aanzet tot discriminatie

Het Amsterdams gerechtshof deed dinsdag uitspraak over of de Nashvilleverklaring tot discriminatie leidt of niet. Het gerechtshof bepaalde dat de verklaring over (homo)seksualiteit en huwelijk geen elementen bevat die tot discriminatie aanzetten, meldt het RD.

Het hof heeft geoordeeld dat het doel van de Nashvilleverklaring is om een geloofsovertuiging uit te dragen. Artikel 10 van de verklaring geeft aan dat Bijbelgetrouwe gelovigen transgenderisme en homoseksuele onreinheid afkeuren. Zij mogen daarover niet van mening verschillen.

In artikel 11 staat vervolgens dat ze verplicht zijn “om de waarheid te spreken, wanneer zij tot elkaar spreken als mannelijk en vrouwelijk.”

Overtuiging
Omdat het alleen om het uitdragen van een overtuiging gaat en er in de verklaring niet wordt aangezet tot concreet handelen, is geen sprake van het aanzetten tot discriminatie, bepaalde het gerechtshof. “Bij gebreke van een dergelijke concrete gedraging is geen sprake van het aanzetten tot discriminatie als bedoeld in artikel 137d van het Wetboek van Strafrecht.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen