Angela Dekker durfde eigenlijk niet te dromen. Nu is haar droom werkelijkheid geworden en gebeuren er wonderen op haar boerderij

Angela is door diepe dalen gegaan in haar leven. Maar juist op die momenten wordt ze door God geleid: “Ik voelde me gedragen.” Elk kruispunt-moment in haar leven brengt haar dichter bij het uitkomen van een droom die ze zelf niet eens durft te dromen: een eigen boerderij en een praktijk voor paardencoaching. 

Soms gaat het leven niet altijd zoals je vooraf denkt en hoopt. Vanaf de doop van Angela in 2000 lijkt er een bom los te barsten in het leven van Angela en haar man Edwin: Angela wordt gediagnosticeerd met endometriose; het echtpaar doet IVF-pogingen en hormoontherapieën die mislukken; Angela krijgt een whiplash; ze raakt gewond bij een dodelijk ongeluk en ook Edwin raakt betrokken bij een heftig ongeluk. Samen met Angela’s angst voor falen en haar diepe onzekerheid blijken deze gebeurtenissen een recept voor een zware burn-out te zijn…  “Ik vroeg me vaak af: Hoe kan dit?!’ Maar juist door de dalen ben ik dieper bij God gekomen. Ik voelde me gedragen.” 

Een van de momenten waarop God heel duidelijk Zijn aanwezigheid liet zien, was na een van de operaties die ze heeft ondergaan. “Ik lag in mijn ziekenhuisbed en las Psalm 146:8. De context van het vers waar mijn oog op viel, was dat God genas. Maar ik zag alleen een vers waarin stond dat God mij zag als rechtvaardig. Ik voelde me zo geliefd op dat moment, ondanks alle pijn en vragen en verdriet.” 

Een grotere liefde voor paardencoaching

Na haar burn-out 2005 kreeg Angela de kans om te starten met een opleiding tot paardencoach, ‘equitherapie’. Ook kreeg Angela zelf paardencoaching toen ze in 2008 naar de Rainbow Ranch in Spanje ging. Daar werd ze nog enthousiaster voor dit vak. “Ik zag alleen weinig mogelijkheden om deze droom uit te laten komen: ik zou een boerderij nodig hebben, meer paarden moeten hebben en ik zou mijn opleiding af moeten maken. Ik durfde dit eigenlijk niet te dromen.” 

“Ik zag geen eindplaatje voor me en wist ook niet waar God me heen leidde. En toch zette ik wel stappen.” Allerlei ingevingen leidde haar. De plekken waar ze kwam speelden allemaal een eigen rol in haar reis naar haar uiteindelijke coachingspraktijk in Zeeland. Haar weg ging via het noorden van het land: Zorgvlied. Daar leerde Angela een hartsvriendin kennen en ontving ze een coachingstraject. In dit traject leerde ze om te dromen. Ook kon ze hier werken aan het opstarten van haar praktijk. “Achteraf zie ik dat alles mee heeft gewerkt ten goede.”

Angela vertelt lachend: “Ik bad: ‘Heere, breng ons alstublieft op een lijn!’ Natuurlijk bedoelde ik: ‘Heere, breng hem op mijn lijn!’ Maar dat deed God niet.” 

Na vijf jaar in het noorden gewoond te hebben, kreeg haar man Edwin het verlangen om terug te keren richting Zeeland. Maar Angela had het prima naar haar zin in Zorgvlied. Ze wilde liever blijven. Angela vertelt lachend: “Ik bad: ‘Heere, breng ons alstublieft op een lijn!’ Natuurlijk bedoelde ik: ‘Heere, breng hem op mijn lijn!’ Maar dat deed God niet. Toen we tijdens een familieweekend door Zeeland reden, viel het me opeens op hoe ik me daar thuis voelde…” Kort daarna kwam het echtpaar een leuk wit huisje tegen met twee hectare grond. Ze kochten het, maar later besloten ze de koop toch te ontbinden. De architect van het huis vertelde dat hij een kennis had, met een boerderij te koop. “Hij bracht ons met hem in contact. Zo werd die boerderij ons nieuwe thuis.” 

“Mensen krijgen de kans om samen met God te kiezen voor een ander verhaal: het verhaal waarin je echt jezelf mag zijn en je mag leven in plaats van overleven, dwars door alles heen.”

Sta op en schitter

Een van de teksten die God altijd gebruikte om Angela te bemoedigen, in welke situatie ook, was Jesaja 60 vers 1: “Sta op en schitter”. Het hielp haar om alle pijn bij God te brengen, daar herstel te vinden en weer op te staan. En die les geeft ze door op haar boerderij met de praktijk ‘Sta op en Schitter’. “De boerderij is een veilige plek, in de natuur. De schepping getuigt van God, en God leeft in Mij. En waar God is, is vrede. Dat merken de mensen: er gebeuren wonderen. Sommigen raken soms in één sessie bevrijd van angsten. Anderen leren in een traject omgaan met stress. Mensen krijgen de kans om samen met God te kiezen voor een ander verhaal: het verhaal waarin je echt jezelf mag zijn en je mag leven in plaats van overleven, dwars door alles heen.” Cliënten krijgen de kans om op te staan, en te gaan schitteren. 

Via de site van haar coachpraktijk kun je meer lezen over het werk van Angela. Ook kun je daar met haar in contact komen. 

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen