Ann Michelle Lee zingt vrijdag met tientallen aanbiddingsleiders op het Malieveld: “Deze eenheid komt van God”

Aanbiddingsleidster Ann Michelle Lee, bekend van Adem Project en worship van Redemption Church, zingt aanstaande vrijdag met tientallen aanbiddingsleiders rondom het podium tot God. Het is de tweede editie op het Malieveld van stichting Presence. “Ik houd ervan dat we ons niet laten begrenzen door kerkmuren in Nederland.” Ze blikt terug op vorig jaar en vooruit op vrijdag – en vertelt wat ze God ziet doen in Nederland.

“De aanbiddingsavond van vorig jaar was sowieso heel bijzonder. Het land was in lockdown en dit was de eerste keer dat we met een hele groep aanbidders bij elkaar waren. Dat gaf echt kippenvel.”

“We stonden met z’n allen rondom het podium, waar iedereen naartoe zong, in eenheid. Echter was er een heel mooi moment met Jafeth en Sifra Bekx, die opriepen om richting alle hoeken van Nederland te gaan staan en in eenheid ‘Vul dit land met Uw glorie’ te zingen. Dat was zo’n mooi statement, vanuit het centrum van de macht. Samen proclameerden we de naam van Jezus over Nederland.”

Kerkmuren
Ann Michelle werd persoonlijk benaderd door organisator Wim Hoddenbagh. “Ik vond het idee meteen geweldig omdat hij ‘kerken’ met elkaar weet te verbinden. Ik houd er zo van als verschillende soorten mensen samenkomen om God te aanbidden. Ik wist meteen: dit gaat krachtig worden.”

“Zowel nationaal als internationaal zie je aanbidders meer ‘teamen’. De eenling-worshippers nemen af en je ziet groepen aanbidders samenkomen met een doel: God aanbidden.”

“De eenheid die God in deze tijd aan het bewerken is, is bijzonder! Tijdens de aanbiddingsavond vorig jaar merkte je dat het niet ging om onze eigen naam of talent, maar dat we vanuit eenheid gericht waren om de naam van Jezus over Nederland te zingen. Ik geloof dat het vrijdag weer zo gaat zijn.”

“Zowel nationaal als internationaal zie je aanbidders meer ‘teamen’. De eenling-worshippers nemen af en je ziet groepen aanbidders samenkomen met een doel: God aanbidden. Elevation Worship in de VS werkt met veel andere bedieningen samen, evenals te zien is bij Maverick City. De kracht die daaruit voortkomt is zo mooi!” Ook in Nederland ziet Ann Michelle dit steeds meer voorkomen. Veel groepen bundelen hun kracht en passie.

“De prijs die je hiervoor betaalt? Het draait om de ander. Je leert een stapje terug te doen en te luisteren naar de harten van anderen. Samen optrekken is zó veel leuker. Je krijgt er veel meer plezier van en zo heeft God het bedoeld. Ik zie veel aanbidders die zeggen: ‘het gaat mij om aanbidding en niet om een podium.’”

“Corona heeft ons de uitnodiging gedaan om terug te keren naar die eerste liefde.”

Hoopvol
Ze vertelt afsluitend ook dat ze hoopvol is over het werk dat God doet in Nederland, ondanks dat uit onderzoeken blijkt dat de kerk sinds corona is gekrompen. “Wat ik ervaar, is dat de ware ‘lovers’ aan het opstaan zijn. God is de mensen aan het terugroepen naar relatie met Hem. En vanuit relatie bouwt Hij zijn kerk.

Het zitten aan Zijn voeten, dat is de beste plek om te zijn. Corona heeft ons de uitnodiging gedaan om terug te keren naar die eerste liefde.”

Wil je bij de aanbiddingsavond zijn op het Malieveld? Bestel hier je kaarten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen