Annette vond de vrijheid om te dansen met Jezus: “God nam mijn pijn van me weg en gaf me vreugde”

Annette de Hoop kun je kennen van de School of Flags & Freedom van I AM of van Freedom Flaggers. Ze is actief in dansvlaggen, als vorm van aanbidding, voorbede en de vertolking van Gods hart voor anderen. Ze vertelt hoe ze drie jaar geleden in aanraking kwam met het vlaggen en dansen en legt uit wat de betekenis ervan is.

Haar verhaal start op een moment dat ze in een lastige periode zit. Ze is een pijnlijke ervaring aan het verwerken en is gestopt met haar werk. “God sprak dat ik moest stoppen met mijn werk en dat ik aan Zijn hart tot rust moest komen.” In die tijd kwam er een reclame voorbij van een ‘revival week’ in Dordrecht. Ook sprak God dat ze vlaggen mee moest nemen. Een uitdaging: het dansen en vlaggen in aanbidding voor haar en ze had zelf helemaal geen vlaggen. Ook was ze een persoon die vooral onzichtbaar op de achtergrond aanwezig was.

“Ik vroeg aan de Heilige Geest: ‘Wat bedoelt u?’ ‘Moet ik echt vlaggen meenemen?’ ‘Hoe kom ik daar dan aan?’” Uiteindelijk maakte Annette zelf de vlaggen die ze meenam. Het waren vlaggen met een flexibele stok en lichter dan de doorsnee vlag. Dat maakt ze meer geschikt om ermee te dansen. 

“God nam de deken van pijn die op me lag weg en gaf me daarvoor vreugde in de plaats.”

Tijdens de week werd ze enorm aangeraakt door de aanbidding: “God trok me naar de voorgrond en toch was er voor mij niets meer behalve Hij. Al mijn gedachten en iedereen in mijn omgeving verdween. Ik was helemaal gericht op Hem.” Het was een compleet nieuwe ervaring voor Annette en het zette haar vrij van haar angst voor mensen en de pijn van de teleurstelling waarvan ze herstelde. Ze zag een woord dat mensen eerder over haar hadden uitgesproken letterlijk werkelijkheid worden; ze danste op haar teleurstellingen. Zoals Psalm 30:11 zegt; ‘You’ve turned for me my mourning into dancing’. “God nam de deken van pijn die op me lag weg en gaf me daarvoor vreugde in de plaats.”

Getorpedeerd door kritische vragen

Annette is opgegroeid in een traditionele gemeente. “Religie stond in de weg bij het ontdekken van vlaggen.” Kritische vragen ‘torpedeerden’ haar gedachten, toen God haar aan de hand nam en liet zien wat dansen en vlaggen voor Hem betekent. God nam haar liefdevol mee in de Bijbel om de betekenis uit te leggen.

God wordt in Exodus 17:15 Jahweh Nissi genoemd, God is mijn Banier. Hij heft Zijn Banier (Jezus) over ons. Daarnaast mogen wij ook de Banier opheffen over ons leven. Dit staat in Psalm 60. De banier is een teken van waarheid, of van de Waarheid. Die Waarheid en die Naam mogen we over ons eigen leven uitspreken en uitdansen. Dansvlaggen is daarmee een krachtige manier om in de Overwinning te gaan staan. “Vlaggen betekent voor mij dat ik dicht aan Gods hart ben. Ik kan mezelf er op een vrije manier in uiten en ik kan God aanbidden in dankbaarheid. Ik kan voorbede doen voor anderen en vreugde vinden in het samenzijn met Hem. En bovenal ervaar ik Gods aanwezigheid.”

Vlaggen hebben verschillende kleuren. Al die kleuren hebben een eigen betekenis; de Bijbel staat er vol mee. In de joodse tempels werden er bijvoorbeeld hele specifieke kleuren gebruikt. Onder andere voor de kleding van de priesters. “Sommige kleuren staan symbool voor Jezus en Zijn werk als Verlosser. Door deze kleuren te gebruiken proclameer je de waarheid over je leven.” 

Bezoek een lesdag van School of Flags & Freedom om meer te ontdekken over de Bijbelse betekenis van het dansvlaggen. Voor de vlaggen zelf kun je terecht bij Freedom Flaggers.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen