Ans bemoedigt duizenden christenen op Facebook met ‘Woorden van Gods liefde’: “Ben verwonderd dat de Heilige Geest me dagelijks inspireert”

Zes jaar geleden startte Ans Heij de Facebookpagina ‘Woorden van Gods liefde’, niet wetende dat dit later zou uitgroeien tot een immens populaire pagina met meer dan 30.000 volgers. Ans Heij: “Ik stel me open voor de Heer en ben zelf ook vaak verrast hoe de Heilige Geest me de berichten influistert. Ik mag ze zo opschrijven.” In dit artikel vertelt ze over het ontstaan van de pagina en over de overweldigende liefde van God.

De start van de Facebookpagina ‘Woorden van Gods liefde’ kwam geheel onverwacht, vertelt Ans. “Ik was helemaal niet bezig met het plan om dagelijks een mooie foto te posten met een bijpassende bemoedigende tekst. Al zeven jaar was ik dagelijks bezig met mijn website bijbelidee.nl, waar ik door middel van werkbladen, liedjes, lesideeën, en YouTube video’s kinderen bekendmaakte met de liefde van de Here Jezus. Maar van de ene op de andere dag stopte ik hiermee. In een advertentie vertelde een boekenschrijfster dat ze Gods stem kan verstaan, en de boodschappen die ze kreeg doorgaf in haar boek…”

Dat kwam bij Ans binnen, vertelt ze. “Ik realiseerde me dat God ook persoonlijk tot mij spreekt, en ik schrijf Zijn vertroostende woorden altijd op. Het mooie is, dat de woorden die ik krijg altijd precies aansluiten op mijn situatie én terug te vinden zijn in de Bijbel.”

“Zo ben ik begonnen, in het begin met maar enkele volgers, en nu, zes jaar later, ben ik verwonderd en dankbaar dat ik dagelijks aan duizenden volgers Gods liefde mag doorgeven.”

“Als een appèl klonk de vraag in mijn binnenste: ‘Waarom geef je de woorden die je krijgt niet door, zodat je ook anderen ermee kunt bemoedigen?’ Ik wist het meteen: Via een Facebookpagina zou ik Gods woorden kunnen doorgeven bij de foto’s die ik graag maak. ‘Woorden van Gods liefde’ was geboren! Zo ben ik begonnen, in het begin met maar enkele volgers, en nu, zes jaar later, ben ik verwonderd en dankbaar dat ik dagelijks aan duizenden volgers Gods liefde mag doorgeven.”

Hoe ontdekte je dat God persoonlijk tot je sprak? 
De geboorte van mijn dochter was een gebedsverhoring. Mijn blijdschap om moeder te mogen worden van een baby, werd overschaduwd door een hersenvliesontsteking die mijn dochter meteen na de geboorte kreeg. Ze groeide op en we zagen steeds meer complicaties doordat haar hersenen waren beschadigd door de bacterie ‘Groep-B-Streptokok’ waarmee ze besmet is geworden in de baarmoeder.

Naast mijn vreugde om haar leven, droeg ik altijd een schaduw met me mee van verdriet en machteloosheid waarom dit had kunnen gebeuren. Het bracht me in een geloofscrisis: waar was de Heer toen mijn kind zo ziek ter wereld kwam, waardoor ze nu meervoudig gehandicapt is, en niet kan spreken? Ik riep het uit naar de Heer: ‘Ik durf U niet echt meer te vertrouwen, maar ik kan ook niet zonder U. Help me om dit te dragen. Mag ik Uw stem leren verstaan, zodat ik weet hoe ik verder kan?’”

“Als God tot je spreekt in je gedachten, is het heel bijzonder hoe de Heilige Geest je steeds weer bepaalt bij de Here Jezus. Hij brengt Zijn woorden in je herinnering.”

“In de loop van de tijd ontdekte ik dat ik steeds vaker een gedachte kreeg, waarvan ik wist: ‘Dit is de Heer die tot me spreekt.’ Die gedachten tilden me uit boven mijn situatie en gaven me vrede, hoop en moed.

Als God tot je spreekt in je gedachten, is het heel bijzonder hoe de Heilige Geest je steeds weer bepaalt bij de Here Jezus. Hij brengt Zijn woorden in je herinnering. (Joh.14:26) Dat doet Hij op zo’n liefdevolle en doeltreffende wijze, nooit in een toon van veroordeling. Zijn woorden zijn altijd vol vrede en genade en raken je hart, en maken dat je weer verder kunt, omdat je je gedragen weet door Gods liefde. Ook al bleven mijn omstandigheden en de zorg voor mijn dochter hetzelfde, de negatieve ontmoedigende gedachten namen me niet langer gevangen. De Here Jezus neemt het écht van je over, en draagt je erdoorheen!”

Wat is de boodschap die je graag doorgeeft in ‘Woorden van Gods liefde’?
“Het was voor mij een geweldige eyeopener toen iemand de tekst uit 2 Korinthe 5:15 zo voorlas: ‘Christus is voor allen gestorven, opdat zij die leven, niet meer zichzelf zouden leven, maar Hem, Die voor hen gestorven en opgewekt is.’ De prachtige betekenis van het leven van Christus IN mij, drong tot mij door. Ik bedacht: ‘Als ik Hem mag leven, dan hoef ik niet meer geleid te worden door mijn verdriet, en geen schaduw meer met me mee te dragen. Dan leef ik Hem en wordt Zijn leven, met Zijn troost, oplossingen, rust, vrede, kracht, en alles wat Hij geeft, zichtbaar in mij. Christus Zelf leeft in mij, in Hem heb je alles al ontvangen.”

“Deze boodschap geef ik graag door aan mijn volgers. We maken allemaal moeilijke periodes door in ons leven, en wat is het dan heerlijk als we ontdekken en ervaren dat er een liefdevolle betrokken Heer is, die al onze zorgen van ons overneemt, en ons draagt door het leven. Misschien wordt in onze grootste moeite en verdriet Zijn troost en hulp wel op een heel wonderlijke wijze zichtbaar.”

Hoe maak je de berichten en hoe reageren de volgers?
“Ik realiseer me dat het in ‘Woorden van Gods liefde’ om de Heer Zelf gaat en Hij het voor het zeggen heeft, welke boodschap Hij wil doorgeven. Ik stel me voor Hem open en sta er zelf ook van te kijken hoe de Heilige Geest de berichten influistert. Ik mag ze zo opschrijven. Daarna hoef ik alleen nog de Bijbelteksten erbij te zoeken, want je kunt Zijn woorden altijd herleiden naar, en terugvinden in de Bijbel.”

“Ik ben dankbaar voor reacties die ik vaak krijg: ‘Dit had ik vandaag net nodig. De boodschap is persoonlijk aan mij gericht.’”

“Ik ben dankbaar voor reacties die ik vaak krijg: ‘Dit had ik vandaag net nodig. De boodschap is persoonlijk aan mij gericht.’ Iemand schreef: ‘Ik ging door een moeilijke tijd en toen ontdekte ik ‘Woorden van Gods liefde’. Het is of de Here Jezus persoonlijk naast me ging zitten en tot me sprak. Zijn woorden hebben me door die zware tijd heen geholpen.”

De boeken ‘Woorden van Gods liefde’ en ‘Voor jou!’
“Vanuit de volgers kwam regelmatig de vraag of ‘Woorden van Gods liefde’ ook in boekvorm verkrijgbaar is, want niet iedereen heeft Facebook of internet. Het was al lang mijn verlangen om een mooi geschenkboek te maken, een cadeau waar je iemand mee kunt bemoedigen. Ik ben dankbaar voor het contact met Scholten Uitgeverij. Hij heeft het boek ‘Voor jou!’ scherp en goedkoop geprijsd. Voor maar €8,- kun je het makkelijk kopen en doorgeven. 

Bij de totstandkoming van dit boek was veel tegenwerking en vertraging, het boek kwam veel later uit dan gepland. Toen het in maart 2020 verscheen moest de boekpresentatie door de corona gecanceld worden. Was ik nu te laat? De uitgever, Cees Scholten, liet me weten dat Gods timing perfect was. Door de corona was er juist een enorme behoefte om mensen te bemoedigen. De eerste druk van duizend boeken van ‘Voor jou!’ was in twee weken al uitverkocht! Intussen is de vijfde druk al verschenen. Ik ben dankbaar dat ook via deze weg, in deze onzekere tijd, mensen bemoedigd worden door deze boeken.”

Klik hier om het boek te bestellen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen