Apostel Edgar Holder vertelt hoe je thuis een relatie opbouwt met de Heilige Geest

Elke gelovige is welkom op de school van de Heilige Geest, vertelt apostel Edgar Holder van Levende Steen Ministries in Spijkenisse. Hij legt uit hoe je daarin groeit. “De Heilige Geest wil heel graag met je praten, accepteer Hem als je leraar.”

In dit artikel vertelt Holder hoe je dat doet. “Als eerste is het belangrijk om te erkennen dat er een school van de Heilige Geest is. Want Jezus zegt in Johannes 14: ‘Hij zal U alles leren en U te binnen brengen wat Ik gezegd heb.’ Hierin praat Jezus dus over een systeem van training, waarbij de Heilige Geest de leraar is en de gelovigen (de leerlingen) de studenten zijn.”

“Wat belangrijk is om te begrijpen, is dat de Heilige Geest rechtstreeks tot je wil spreken. Want Hij woont in je. Hij is de Leraar. De Heilige Geest werkt onder andere door de vijfvoudige bediening heen om je te trainen en te onderwijzen.” 

“Het is wel erg belangrijk om dit te accepteren, anders wordt het heel lastig. Als je niet erkent dat de Heilige Geest rechtstreeks tot je geest en gedachten spreekt, wordt het lastig om Hem te verstaan. Ook is het belangrijk om niet te doen alsof jij niet in staat bent om hem te horen. Als je blijft zeggen ‘God spreekt niet tot mij’, dan is het resultaat daarvan dat je Hem ook niet zult horen.”

“Toen ik een jonge christen was, kreeg ik visioenen en aanwijzingen van de Heer, maar ik had nog niet in de gaten dat het de Heilige Geest was.”

Het is Gods verlangen om met ons te praten, zegt Holder. Dat merkte hij ook zelf. “Ik merkte bij mezelf hoe ik er stap voor stap in ben gegroeid. Toen ik een jonge christen was, kreeg ik visioenen en aanwijzingen van de Heer, maar ik had nog niet in de gaten dat het de Heilige Geest was. Ik zei: het is de Heer die tot me spreekt. Dat is waar, maar het was specifiek de Heilige Geest die woorden tot mij sprak. Hij is de perfecte plaatsvervanger van Jezus.”

“Gaandeweg begreep ik, ook op basis van Johannes 14, dat het de Geest is die de Vader en Jezus aan ons openbaart. Je moet dat gaan zien. De Geest begon letterlijk te praten.”

Bijzondere beelden
Toen Holder meer aandacht gaf aan het werk van de Heilige Geest in zijn leven, kreeg hij vaker bijzondere beelden. “Ik kreeg als jonge voorganger bijvoorbeeld een beeld van een groot kerkgebouw. Ik zag tot in de details hoe dat gebouw eruitzag. Precies 23 jaar later hebben wij dit gebouw gekregen. Ik heb de architecten niet verteld hoe ze het moesten bouwen, maar toen het ontworpen was, was het precies het gebouw dat ik in het visioen had gezien. Ik heb heel veel van zulke beelden van God gekregen.”

“Wat ik in dromen en visioenen zie, zie je soms letterlijk gebeuren.”

“Het mooie is dat je dan bewust wordt van het feit dat Iemand met je communiceert. Wat ik in dromen en visioenen zie, zie je soms letterlijk gebeuren. Niet alle gedachten en dromen zijn natuurlijk boodschappen van God, maar als christen ga je dat steeds meer onderscheiden. Soms is het zo overtuigend, dat je weet: dit is God. Juist toen ik er meer op ging letten, merkte ik dat God meer ging spreken. Ik kreeg ook meer aanrakingen van de Heer.”

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen