Aquila Monsels over haar leven als model én voorganger: “Schoonheid begint bij het weten wie je bent in Jezus”

Aquila Monsels werd in haar haar jeugdjaren model. Hoewel ze enthousiast was over haar werk, merkte ze dat het wereldje botste met haar geloofsprincipes. Daarom stopte ze ermee. Inmiddels is ze pastor en gebruikt ze haar ervaring in de modellenwereld om mensen te laten groeien in innerlijke en uiterlijke schoonheid. In dit artikel geeft ze tips hoe je van jezelf kunt houden en mooi gekleed kunt zijn, zonder (te) veel geld uit te geven.


Aquila vertelt. “Ik ben zelf van huis uit gelovig, mijn ouders zijn voorgangers. Al van jongs af aan was ik geïnteresseerd in kleding en mode. Ik vond het leuk om jong te stileren.” Uiteindelijk motiveerden haar ouders haar om modellenwerk te gaan doen.

“Ik besefte dat het modellenwerk weleens een positieve invloed op mij zou kunnen hebben.”

“Dat was toen ik zeventien was. Ik had een laag zelfbeeld, werd op de middelbare school veel gepest, wat mijn gevoel van eigenwaarde naar beneden haalde. Ik besefte dat het modellenwerk weleens een positieve invloed op mij zou kunnen hebben.”

Modellenwerk
Dat bleek te kloppen, Aquila vond het werk als model erg leuk. Desondanks werd ze ook geconfronteerd met de schaduwzijde van het werk. “Er was enorm veel concurrentie. De ene dag ben je top, de volgende dag zien ze je niet meer staan. Je hebt ook geen eigen stem, zij bepalen wat je moet dragen. Dat ging op den duur botsen met de identiteit van mijn geloof.”

“Ik weet heel goed wat ik wil en kan. Ik heb het modellenwerk vijf jaar gedaan, maar op den duur moest ik compromissen sluiten. Ze proberen je in een hoekje te duwen. Ik deed mee aan een bekend tv-programma en werd gevraagd om mij voor de camera uit te kleden. Ik weigerde dat! Om mij heen zag ik veel mensen die ervoor zwichtten, maar ik wilde dat echt niet. Uiteindelijk ging ik niet naar de volgende ronde, dat was zeker geen toeval. Ik was ‘te lastig.’” 

“Ik deed mee aan een bekend tv-programma en werd gevraagd om mij voor de camera uit te kleden. Ik weigerde dat!”

Groeien
Toch was het een mooie kans voor haar om te groeien in het modellenwerk. “Ik kreeg een bekendere naam en daardoor kon ik ook meer bepalen wat ik zelf wilde.”

“Dat mensen de modewereld als leeg kunnen zien, is zeker terecht. Opgroeiende tienermeisjes hebben vaak een laag zelfbeeld en zien vervolgens allemaal perfecte, gefotoshopte plaatjes voorbijkomen. Het is een onwerkelijke wereld. Hier zitten invloeden van satan achter. Uiteindelijk zijn mensen in het wereldje vaak eenzaam en doodongelukkig.”

Desondanks leerde Aquila ook een hele mooi kant van het modewerk kennen. Er zit namelijk een kracht in schoonheid, zegt ze. Ook de Bijbel erkent dat. “Esther uit de Bijbel was een hele mooie vrouw en dat was haar kracht. Ze kwam op plekken waar andere vrouwen niet kwamen. Het feit dat ze zo mooi was én vasthield aan haar principes, maakte haar zo impactvol.”

Fashion preacher
Inmiddels is Aquila voorganger en ook veel bezig met mode, ze noemt zichzelf ‘fashion preacher’. Ze studeerde zowel ‘imagostyliste’ en ‘theologie’. “Als ik vrouwen help, help ik hen te kleden en de juiste stijl te ontwikkelen, maar hen ook te bemoedigen en hen te vertellen hoeveel ze waard zijn. Het is mooi om deze kanten te combineren.”

“Ik vind absoluut dat de buitenkant heel belangrijk is. Alles is visueel in deze wereld en de eerste indruk zegt gewoon alles.”

“Ik vind absoluut dat de buitenkant heel belangrijk is. Alles is visueel in deze wereld en de eerste indruk zegt gewoon alles. Het is goed om dat op orde te hebben. Maar ik vind het belangrijk dat we geen schijnwaarheid verkondigen. Bijvoorbeeld door aan de buitenkant een perfect plaatje te schetsen, maar van binnen niet gelukkig te zijn.”

Aquila“Daarom is het zo belangrijk om je identiteit in Christus te vinden. Als je die niet hebt, dan waai je met alle winden mee. Als je niet weet wie je bent, dan ben je nooit tevreden met hoe je eruit ziet.”

Nederig
Ze vertelt wat hierin belangrijk is. “Leer ten eerste altijd om nederig te zijn. God geeft nooit talenten of gaven voor jezelf, je moet ze beschikbaar stellen aan de wereld en aan Gods koninkrijk. Als je een bijzondere schoonheid hebt, zoals Esther, dan moet je dat inzetten. In het geval van Esther kon ze hier een heel volk mee redden. Ze was een Miss Universe van haar tijd. God zal je altijd een opdracht erbij geven.”

“Leer ten eerste altijd om nederig te zijn. God geeft nooit talenten of gaven voor jezelf, je moet ze beschikbaar stellen aan de wereld en aan Gods koninkrijk.”

“Ik zet mijn vaardigheden nu in de kerk in. Maar ik heb ook bij Bright Fame gewerkt, een stichting op De Wallen onder prostituees. Daar heb ik de vrouwen ook cursussen kunnen geven over styling en make-up. Dat was zo mooi om te doen. Je zag hoe vrouwen daar opbloeiden en hoop kregen voor hun toekomst.”

Aquila vertelt wat ze vrouwen meegeeft die moeite hebben om zichzelf mooi te vinden. Ze zegt: “Ga terug naar de bron en vind je identiteit in God. Als je die vindt, dan ga je weten wat Gods plan is voor jouw leven. En bescherm jezelf! Er zijn veel invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld op social media, die je een laag zelfbeeld geven of je laten denken dat je niet goed genoeg bent. Waak daarvoor en bescherm jezelf! Ga zoeken in het Woord en vind daar wie je bent!”

Mooi gekleed
Tot slot geeft ze nog tips hoe je mooi gekleed kunt zijn, zonder helemaal mee te gaan in de consumptiemaatschappij. “Ik heb zelf best veel kleren, maar ik geef ook veel weg. Weet je wat de belangrijkste tip is? Begin bij de basis! Koop basiskledingstukken waar je veel mee kunt combineren, dan heb je al snel genoeg.”

“Als je een broek of een mooie zonnebril koopt, kies er een die je over een jaar nog kan dragen.”

“Ga ook niet mee met de trend van de dag, koop kleding die tijdloos is. Als je de mode volgt, dan is de kleding al snel niet meer ‘up to date’. Als je een broek of een mooie zonnebril koopt, kies er één die je over een jaar nog kan dragen. Dat zorgt ervoor dat je niet steeds overhaast nieuwe kleren moet kopen.”

Klik hier voor meer informatie over Aquila Monsels.

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen