Archeoloog vindt mogelijk ouderlijk huis van Jezus Christus

Ken Dark, archeoloog en professor op de universiteit van Reading, zegt mogelijk het ouderlijk huis van Jezus Christus gevonden te hebben, meldt The Christian Post. Het gaat om een klein gebouw van steen en metselspecie, gelegen onder een klooster in Nazareth. Het gebouw is met een professionaliteit gebouwd die overeenstemt met het Griekse woord dat in Mattheüs 13:55 wordt gebruikt voor het beroep van Jozef, de menselijke vader van Christus, zo stelt Dark.

Ambachtsman
In 1880 stuitte nonnen van het klooster van de Zusters van Nazareth op de stortbak van de woning en ontdekten zo het bestaan ervan. Het huis wordt sinds 2006 uitgegraven en onderzocht door Dark. Volgens de archeoloog is het aannemelijk dat Jozef de volledige woning heeft gebouwd, gezien de vakkundigheid waarmee het is gebouwd. Het Griekse woord in Mattheüs 13:55 waarmee de professie van Jozef wordt aangeduid, is Tektón. Een Tektón is een ambachtsman die voornamelijk met hout werkt en een expert is in timmerwerk, maar ook over andere vaardigheden beschikt. Dit ambacht is volgens Dark terug te zien in de bouw van het huis. Hij durft, nadat hij vijf jaar intensief onderzoek heeft gedaan, te geloven dat dit mogelijk het ouderlijk huis van Christus was.

Woonplek
Het huis had een woonkamer, een opslagruimte, een binnenplaats en nog een tweede verdieping. Dark vertelt dat de trap vakkundig is geconstrueerd met een deel van een natuurlijke grot, waarbij een ander gedeelte van de grot wordt gebruikt om het plafond te ondersteunen. Opmerkelijk is dat er meerdere originele delen bewaard zijn gebleven, zoals een deuropening en een krijtvloer, beide van groot vakmanschap.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen