Arie helpt scootmobiel duwen en leidt eigenaar tot Jezus

Evangelist Arie de Paauw uit Dordrecht hielp gisteren een vrouw die gestrand was met haar scootmobiel. Haar accu was bijna leeg, waardoor ze niet tegen de heuvel op kon rijden. Toen Arie hielp duwen, vertelde hij haar – met het zweet nog op zijn voorhoofd – over Jezus. Hij vertelt zijn verhaal tegen Revive.

Arie de Paauw: “Sinds ik thuis werk, kom ik beweging tekort. Daarom ga ik regelmatig wandelen en probeer zo aan de 10.000 stappen te komen. Iedere stap is één reden tot dankbaarheid”, zegt hij.

“Iedere stap is één reden tot dankbaarheid.”

“Zo ook gisteren. Ik heb bepaalde routes, waarvan ik ook nog wel eens afwijk. Gisteren wilde ik ergens heen gaan, maar halverwege kwam de gedachte bij me op om linksaf te gaan in plaats van rechtsaf.” Toch voelde hij dat hij rechtsaf moest en later begreep hij waarom. Hij legt uit.

“Ik woon in de wijk Sterrenburg, in Dordrecht en binnen een kilometer loop ik langs de rand van de wijk. Je kunt dan onder de tunnel door, onder het spoor en de N3 door, waar je heerlijk rustig kunt wandelen. Het is een hele groene omgeving.”

Scootmobiel
“Voor mij zag ik een vrouw lopen, die een scootmobiel duwde, ze liep er dus naast. De tunnel bestaat uit twee delen, waarvan het laatste deel het steilste is. Ik begon wat sneller te lopen, want ik wilde graag voor haar bidden. Iemand die in een scootmobiel rijdt, mankeert meestal iets en ik strek me uit naar het bidden voor genezing, dus het zou een mooie gelegenheid zijn.”

“Iemand die in een scootmobiel rijdt, mankeert meestal iets en ik strek me uit naar het bidden voor genezing, dus het zou een mooie gelegenheid zijn.”

“Maar toen stapte ze weer in haar mobiel en tufte weg. Verkeken kans, dacht ik nog, maar bij het steilere gedeelte stopte ze weer en begon weer te duwen. Nu had ik haar snel ingehaald en begon mee te duwen. Wat was dat zwaar zeg! Dat had ze nooit alleen gekund. Ik vroeg wat ze mankeerde, omdat ze in zo’n ding reed.”

“‘Niets’, was haar antwoord, ‘maar mijn man heeft er een en dan kunnen we er samen op uit, maar het is vandaag te koud voor hem’. Het bleek dat de accu nagenoeg leeg was en niet voldoende kracht had om boven te komen.”

Genezen
“Ik vertelde dat ik dat vroeg, omdat ik regelmatig voor mensen bidt en ze dan vaak genezen. ‘Echt?’, vroeg ze. ‘Jazeker’, zei ik. ‘Gelooft u in God?’, vroeg ik.

“Op de vraag of ze zekerheid had dat ze in de hemel zou komen als ze op dat moment zou sterven, gaf ze een ontkennend antwoord.”

“Ze vertelde dat ze katholiek was, maar de laatste tijd niet meer naar de kerk ging. Op de vraag of ze zekerheid had dat ze in de hemel zou komen als ze op dat moment zou sterven, gaf ze een ontkennend antwoord.”

Toen mocht hij haar tot Jezus leiden, terwijl ze nog na stonden te puffen, vertelt Arie. “De zweetdruppels gutsten nog van mijn hoofd, maar het was feest in de hemel en in mijn hart.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen