Arnhem wil kerken weerhouden om aan ‘homotherapie’ te doen

De gemeente Arnhem voert gesprekken met kerken en moskeeën om vijandigheid jegens homoseksuelen uit geloofsgemeenschappen te bannen, meldt het Reformatorisch Dagblad. Het is volgens de gemeente de bedoeling dat kerken erkennen ‘dat je seksuele geaardheid niet te veranderen is door een wonder van God of door gebed‘.

Het college van burgemeester en wethouders volgt een advies op van het Arnhemse onderzoeksbureau Beke, schreef dagblad de Gelderlander woensdag.

Het CDA, GroenLinks, D66 en de Partij voor de Dieren verzochten het college in het najaar om na te gaan of er in Arnhem geloofsgemeenschappen zijn die ‘homogenezing’ praktiseren. Dit na een publicatie in de Gelderlander, waaruit bleek dat homo’s voor verandering van hun geaardheid laten bidden bij sommige geloofsgemeenschappen en hulporganisaties.

CDA-raadslid Jan Hutten, een van de initiatiefnemers, vindt dat gebed hiervoor – ook als het vrijwillig is – ten koste gaat van de vrijheid van mensen. “Het gaat erom dat er een sfeer van vertrouwen ontstaat waarin mensen zichzelf durven zijn”, zegt hij in de Gelderlander.

Bevrijdingspastoraat
Het gebed om bevrijding van homoseksuele gevoelens vindt veelal plaats in de context van bevrijdingspastoraat. Net zoals mensen voor verslavingen laten bidden of andere zaken waar ze van af willen, laten ze zich ook bevrijden van dergelijke homogevoelens. De overheid verzet zich hier in toenemende mate tegen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen