Arnoud en Rik uit Bodegraven staan op een ‘deliverance map’; mensen uit binnen en buitenland komen langs voor bevrijding

Arnoud en Rik uit Bodegraven kregen in de zomer van 2020 – toen de coronamaatregelen veel activiteiten stillegden – het sterke verlangen om te leven zoals Jezus en de apostelen dat ook deden. “Genezingen en bevrijdingen zijn onderdeel van een normaal christelijk leven volgens Markus 16:17-18.” Inmiddels staan ze op een online wereldkaart voor bevrijding, maar ook via via komen veel mensen naar hen toe. Ze hebben gemiddeld twee wekelijkse sessies en de aanmeldingen blijven maar binnen stromen. Ze vertellen wat ze God zien doen.

“Het is afgelopen zomer begonnen. Toen hebben we in Bodegraven een openluchtdienst georganiseerd met evangelist Johan Toet. Dat was erg tof. De kerken waren grotendeels dicht, maar wij kregen een grote honger om actief te worden. Daarbij wilden we niet wachten tot de crisis voorbij zou zijn.”

Rik: “We zijn de Bijbel gaan lezen, meer dan ooit daarvoor. We lazen Markus 16 vanaf vers 15, waar de grote opdracht voor christenen staat beschreven. Als wij geloven, dan zullen tekenen ons achtervolgen, waaronder het uitdrijven van demonen. Dat is best een serieus dingetje. Als ik om me heen kijk in de kerk, zie ik het weinig gepraktiseerd worden. Dat klopt toch niet? We horen ons hier naar uit te strekken.”

Onderwijs
Via internet zijn ze er onderwijs over gaan zoeken, waaronder het onderwijs van Tom de Wal. “Tom is radicaal en praktisch. Hij daagt je uit om wat te gaan doen. Toen zijn we het in de praktijk gaan brengen en zagen we onmiddellijk de vrucht ervan.”

De bevrijdingsbediening groeide door het gewoon letterlijk in de praktijk te brengen, zonder dat ze er jarenlang voor gestudeerd hadden. 

Mailtjes
Uiteindelijk liep het storm, toen de jongemannen in contact kwamen met Isaiah Saldivar, een jonge evangelist die een wereldkaart heeft ontworpen waarop je ‘bevrijdingsbedieningen’ kunt zien. Uiteindelijk kwamen ze met hun adres op deze kaart, en ze zijn de enigen in Nederland die op deze kaart staan. Doordat Isaiah met meer dan 130.000 youtube volgers een groot bereik kent, stroomden de aanvragen al snel binnen.

“Mensen die zeiden: ik heb last van demonische invloeden, ik heb aan hekserij gedaan, ik voel een donkere schaduw de hele tijd bij me, ik snijd mezelf, of heb last van depressie.”

“We kregen enorm veel mailtjes. Mensen die zeiden: ik heb last van demonische invloeden, ik heb aan hekserij gedaan, ik voel een donkere schaduw de hele tijd bij me, ik snijd mezelf, of heb last van depressie. Zo veel van dit soort voorbeelden.”

“De meest heftige vormen, zijn gevallen van incest of verkrachting”, vertelt Arnoud. “Dan zie je duidelijk de smerige tactiek van de duisternis om trauma’s aan te grijpen om demonische invloed te hebben. Mensen hebben last van afwijzing, angsten en veel kerken bieden slachtoffers pastoraat en diverse counselingssessies aan, terwijl de wortel van het kwaad blijft zitten. We passen natuurlijke zaken toe op geestelijke zaken. Dat werkt niet. We hebben autoriteit gekregen om mensen vrij te zetten. Het is tijd dat de kerk dit gaat begrijpen.”

Demonen
Sinds ze op de kaart van Saldivar staan, hebben Arnoud en Rik wekelijks zo’n drie tot vier aanmeldingen. “Je krijgt berichten van mensen die letterlijk worden aangevallen door demonen en de urgentie voelen om langs te komen. Hun eigen kerk doet het niet of weten niet hoe, dus komen ze bij ons terecht.”

Rik: “We zijn goed geworden in alles te verklaren en labels te plakken op deze zaken. Die heeft last van depressie, de ander burn-out en een ander epilepsie. Vervolgens gaan we medicijnen halen om symptoombestrijding toe te passen. Kijk naar Markus 9, Jezus deed daar niet aan, maar zette de maanzieke (epilepsie) jongen gewoon vrij.”

“Vanochtend nog kwam er iemand om half 11, en twee uur later waren we klaar.”

De ‘werkwijze’ die ze toepassen is heel makkelijk. “Vanochtend nog kwam er iemand om half 11, en twee uur later waren we klaar. Het grootste gedeelte van die twee uur is onderwijs geven. We starten altijd met uitleg over autoriteit, dan beginnen we met een korte tijd van aanbidding, waarna we demonen wegsturen. De Heilige Geest staat centraal. Van daaruit gebeurt alles. Een sessie is vaak veel meer dan het wegsturen van boze geesten, het gaat ook om het vernieuwen van het denken en het ontvangen van genezing voor de ziel.”

Volgeboekt
Arnoud en Rik zitten voor de komende maanden al volledig volgeboekt, dus ze raden gelovigen vooral aan om dit zelf ook op te pakken. Rik: “Begin om actief te worden en om dit ook te doen. Als je het wil leren, zijn we best bereid om je erover te leren en om je eventueel op te leiden. Want dit is een belangrijke opdracht voor de gelovigen.”

Op zaterdag 24 juli organiseren Arnoud en Rik vanuit hun gemeente ‘House of Miracles’ een Dag van Training. Tijdens deze sessie zal je Bijbelse inzichten ontvangen over autoriteit, de geestelijke wereld en praktisch handvatten krijgen om dit te gaan doen.

Klik hier om je op te geven.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen