Artsen tegen congreslid Jaime: ”Geen enkele baby heeft dit ooit overleefd.” Dan grijpt God in

Omdat ze zo enthousiast is over haar ongeboren meisje, dat ze Abigail noemt, laat het Amerikaanse congreslid Jaime Herrera Beutler publiekelijk weten dat ze zwanger is. Maar niet lang daarna vertellen artsen dat het meisje zal sterven. Ze heeft Potter’s syndroom. Volgens de artsen is er geen enkele kans dat de baby het overleeft. Maar Jaime hoorde God zeggen dat ze mag vechten voor haar ongeboren kind. Een wonder geschiedt.

Ongeboren baby met Potter’s syndroom.
Niet lang nadat Jaime zwanger is krijgt ze van de artsen verschrikkelijk nieuws. Ze vertellen haar dat haar baby Potter’s syndroom heeft. Dit is ‘een zeldzame ziekte die wordt gekenmerkt door een tekort aan vruchtwater en nierdeficiëntie’. Door een scan komen ze erachter. Hier is op te zien dat baby Abigail geen nieren heeft. De doktors vertellen haar doordat de baby geen nieren heeft, er geen vruchtwater is. Jaime: ”De artsen zeiden: je baby gaat sterven. Er is geen enkele kans dat ze dit overleeft. Geen enkele baby heeft dit ooit overleefd. Mijn wereld stortte in. Dit soort nieuws kun je niet beschrijven.”

Abortus
De doktoren raden haar een abortus aan of om de bevalling kunstmatig op te wekken. Dat laatste wordt aangeraden zodat Jaime nog gedag kan zeggen tegen haar baby. Maar ondanks dit nieuws wil Jaime niet opgeven: ”Ik wilde dat deze baby zou leven. Ik wilde niet degene zijn die haar leven zou beëindigen.” Jaime begint in de Bijbel te zoeken naar wijsheid. De dag na het nieuws van het ziekenhuis krijgt ze een e-mail met een overdenking. De overdenking staat in het teken van Jezus’ bovennatuurlijke genezingen.

Gevecht
Jaime: ”Het waren vijf verschillende Bijbelteksten over genezing- over Jezus en hoe hij mensen genas. Er was een klein stukje over strijden.” Jaime begint ervan overtuigd te raken dat God wil dat zij en haar man voor het leven van hun ongeboren baby vechten. En dat doen ze, ondanks wat de artsen hen vertellen. Ook vraagt ze gebed van het grotere publiek. ”Er is geen medische oplossing voor ons,” schrijft ze op Social Media. ”We bidden voor een wonder.” Dus vechten zij en haar man en gaan staan op de beloften van de Bijbel. Jaime: ”Ik had het gevoel dat de Heer zei: ‘Ik ga je de volgende stap geven en de volgende stap en de volgende stap.’ Hij sprak echt in mijn hart hoe ik moest strijden voor Abigail’s genezing. En ik had het idee dat Hij zei: ‘Ik ga je dit kind geven.’

Bevalling
Het is geen makkelijke weg voor Jaime en haar man. Maar uiteindelijk vinden ze een arts die hen helpt met de zwangerschap. En hoewel de bevalling ontzettend zwaar was, komt Abigail levend de wereld in met 28 weken.
Jaime: ”Tijdens de bevalling kon ik alleen maar bidden: Jezus, red ons. Ik vóélde niet dat Hij ons zou redden. Ik wist het gewoon.”

Wonderlijk kind
Vandaag de dag is Abigail een gezond en blij 8-jarig meisje. Jaime, lachend: ”Ze is ontzettend slim, een echte boekenwurm. Ze leest op het niveau van een middelbare scholier.” Jaime heeft nog geen nieren, daarom hebben Abigail en haar man veel zorg aan haar. Door haar ervaringen zet het congreslid zich nu in voor families die het moeilijk hebben. En haar ervaring met Abigail inspireert haar om andere ouders te bemoedigen: ”Geef niet op en vecht voor je kind!”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen