Ashvien Jitan bouwt een succesvol bedrijf op Gods principes: “Als christen heb je een voorsprong”

Al op jonge leeftijd werkte Ashvien Jitan voor één van de grootste online marketingbureaus van Nederland. Als kind van God merkte hij de gunst van God op zijn leven en door Bijbelse principes toe te passen zag hij steeds meer succes in zijn leven. Hij vertelt hoe zowel de Heilige Geest in je leven als de principes van de Bijbel een enorm positief effect hebben op het werk in het bedrijfsleven. In dit artikel deelt hij zijn wijsheden.

Ashvien vertelt. “Een aantal jaar geleden ben ik vrij toevallig bij één van de grootste marketingbureaus van Nederland binnengekomen als stagiair, waarna ik er direct een baan kreeg aangeboden. Terwijl meerdere klasgenoten van mij al direct werden afgewezen om stage te lopen bij dit bedrijf, kreeg ik wél een kans en mocht ik op gesprek komen. Hier komen we meteen bij het eerste principe uit: als kind van God heb je altijd een streepje voor op de rest.”

“Terwijl meerdere klasgenoten van mij al direct werden afgewezen om stage te lopen bij dit bedrijf, kreeg ik wél een kans en mocht ik op gesprek komen.”

Hij legt dit statement uit. “Je zag dat bijvoorbeeld bij Jozef. De Heer was met hem, daarom was hij succesvol. Alles wat hij ondernam, lukte. Als christen heb je privileges. Ik kwam bij mijn werk binnen en ik merkte dat ik erg veel principes uit de Bijbel in de praktijk kon brengen.”

Integriteit en eerlijkheid
Eén van deze principes, was integriteit. “Als je integer en eerlijk werkt, dan kan dat niet onopgemerkt blijven. Mensen hebben het door. Ik ben ook altijd positief. Dat gaat in je voordeel werken. In de korte carrière die ik nu heb, heb ik Gods principes altijd geprobeerd hoog te houden en ik geloof dat dit mijn succesfactor geworden.”

Hij geeft voorbeelden. “Eén van de principes die ik mezelf eigen heb gemaakt, is dat ik altijd mijn werk deed alsof God naast me zat en meekeek naar wat ik deed. Dat staat ook in Efeze 6:7: ‘Doe je werk alsof het voor de Heer is.’ Ik was me zo bewust van Zijn aanwezigheid en ik had het besef dat ik het niet voor mensen deed, maar voor God. Daarom was het werk dat ik deed van bovengemiddelde kwaliteit.”

“Integriteit is hierin heel belangrijk. Als je zegt dat je iets doet, dan moet je het ook doen. Dan weten mensen dat ze op je kunnen bouwen.”

“Integriteit is hierin heel belangrijk. Als je zegt dat je iets doet, dan moet je het ook doen. Dan weten mensen dat ze op je kunnen bouwen. Ik merkte dat je daarmee een gunfactor krijgt.”

In 2018 verliet Ashvien het bedrijf waar hij werkte om voor zichzelf te beginnen. “Ik heb ook geleerd dat hoe je een seizoen in je leven afsluit, bepalend is voor hoe je een nieuw seizoen in gaat. Ik liet de boel netjes achter en zorgde dat mijn taken zo goed mogelijk waren overgedragen.

Kritiek
Dat is iets wat je vaak niet hoort en ziet. De meeste mensen zijn juist in de laatste weken hun tijd aan het ‘uitzitten’. In mijn laatste weken heb ik nog een groot en succesvol project geleid voor één van de grootste fitnessketens van Nederland. Het gevolg van dit alles is dat ik tot op de dag van vandaag een uitstekende relatie met mijn oude werkgever heb en zelfs nog klanten doorgestuurd krijg.”

Toch vertelt Ashvien dat hij ook veel moest leren en ook kritiek kreeg. Soms was dat keihard, maar dat maakte hem nederig en dit hield hem altijd met beide benen op de grond. “Ik heb feedback altijd aangenomen alsof God het tegen mij zei. Ik heb ook altijd gezegd dat mijn werk mijn Bijbelschool was. De manier van projectmanagement, de integriteit, de wijze van communiceren, de wijze van vertrouwen en karaktervorming heb ik allemaal op mijn werk geleerd.”

“Ik heb feedback altijd aangenomen alsof God het tegen mij zei.”

Energie
De vraag kan wel komen waar je de energie vandaan haalt om zo positief en hulpvaardig te zijn op je werk. Heb je daar een enorme energievoorraad voor nodig? “Het gaat niet zozeer om extra werk verzetten of meer doen, maar meer om wát je doet. We hebben toegang tot Gods bovennatuurlijke hulpbronnen. Ik krijg zo vaak, spontane ideeën of soms zelfs goddelijke connecties die op m’n pad komen. Daarin merk ik de goddelijke voorsprong die ik heb als kind van God. Ik geloof dat Gods principes – ondanks misschien wat ups en downs – er in hoofdlijnen voor zorgen dat je voorspoedig en succesvol bent.” 

“We lezen van Jozef in Genesis 39:2 dat hij succesvol was in alles wat hij ondernam en we denken dat hij één of andere superheld was, maar we vergeten dat de Bijbeltekst die we lezen slechts een samenvatting is van zijn leven. Natuurlijk had Jozef ook off-days, maar op de lange termijn was alles wat hij deed succesvol. Zo zie ik dat ook! Misschien zitten er soms mindere dagen in m’n leven, maar op de lange termijn zie ik oprecht dat alles wat ik onderneem me ook lukt!”

“Wij denken van Jozef dat hij één of andere superheld was als we de Bijbel lezen, maar we vergeten dat de Bijbel slechts een samenvatting is van zijn leven.”

Lucratieve deals
Gods principes zorgen er desondanks ook weleens voor dat je lucratieve deals moet laten gaan. “Ik heb een aantal keer grotere bedrijven geweigerd, puur omdat ik voelde dat ik het niet moest doen. Achteraf gezien hoorde ik altijd dat het de juiste keuze is geweest. Zolang ik blijf luisteren naar de stem van God weet ik dat ik de juiste keuzes maak.

Ik heb vaker meegemaakt dat we geld konden houden dat niet van ons was. Toch hebben we het altijd eerlijk aangegeven en het geld terugbetaald, omdat we geloven in eerlijkheid, daar rust de zegen van God op.”

“Ik vind het zo mooi dat je op Gods manier soms klanten krijgt, die heel onverwachts binnenkomen. Soms krijg je hele grote klanten en dan besef je dat het de zegen van God is die – in coronatijd – voor toename zorgt. In deze coronatijd zijn we flink gegroeid als bedrijf. Dat zie ik écht als de zegen van God.”

“Soms krijg je hele grote klanten en dan besef je dat het de zegen van God is die – in coronatijd – voor toename zorgt.”

Zaaien
Het bedrijf van Ashvien – naam: Online Harvest met inmiddels zes medewerkers, waaronder Ashvien zelf – helpt ook een aantal bedieningen bij marketing, zoals Frontrunners, Go and Tell en ook Revive.  “We zien dit ook echt als zaaien in het koninkrijk van God.”

Als afsluiter geeft hij nog een mooi principe mee van zijn marketing-bedrijf. “In de Bijbel staat dat je het licht niet onder de korenmaat moet zetten. Veel bedieningen of bedrijven hebben een supergoed product of dienst, maar de mensen weten het nog niet en hebben er nog nooit over gehoord. Wij willen de emmer van de lamp halen, zodat hij goed kan schijnen in deze wereld. Dat is het principe van marketing. Zorg dat het licht van jouw bedrijf of jouw bediening gaat schijnen!”

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen